Friday, September 22, 2023

ZADNJE OBJAVE

Stephen Curry: Želio bi da ostanemo na okupu

Očekuje se da će Stephen Curry ovog ljeta potpisati novi petogodišnji ugovor s Warriorsima vrijedan ukupno 205 milijuna dolara. On se kvalificirao za novi supermaksimalni ugovor jer je u prethodne tri godine dva puta bio MVP.

,,Mnogo bi nam značilo da ostanemo svi na okupu,“ rekao je Curry. ,,Ono što smo sagradili je nešto posebno i jedinstveno i tome ne želite brzo vidjeti kraj. Svi dijelovi su jednako važni u osvajanju titule prvaka. Ali to je posao. Postoje odluke koje morate donositi svake godine, a samo morate procijeniti situacije.“

Prije početka ove uspješne sezone Curry je održao sastanak s Klayom Thompsonom, Draymondom Greenom i Kevinom Durantom na kojem su se dogovorili da će žrtvovati individualne brojke i priznanja, a sve zarad titule, a bilo je govora i da novac mora biti žrtvovan.

,,Ne želiš da se netko žrtvuje tako (odustajanje od dolara),“ rekao je Curry. ,,Ne prisiljavaš nekoga da mora prihvatiti manje dolara. Na kraju znamo što je najbolje za nas kao momčad i učinit ćemo sve što je do nas da zadržimo momčad na okupu. Imat ću takav način razmišljanja i Kevin Durant će isto tako razmišljati.“

Podsjećamo da Warriorsi ovog ljeta imaju čak 9 igrača koji postaju slobodni igrači. Uz Curryja, Kevina Duranta slobodni igrači postaju Shaun Livingston, Andre Iguodala, Zaza Pachulia, David West, JaVale McGee, Ian Clark i Matt Barnes.

Iako salary cap raste nekih 8 milijuna dolara u odnosu na prethodnu sezonu (prošle bio 93 milijuna, sljedeće će biti 101 milijun dolara), teško će Warriorsi zadržati baš sve igrače na okupu. No ostaje nam vidjeti kako će se pojedini igrači ponašati na ljetnoj tržnici i koliki će im biti apetiti u pogledu broja zelenih novčanica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE