Monday, September 25, 2023

ZADNJE OBJAVE

Stephen Jackson na izlaznim vratima Milwaukeeja

Na dan drafta 2011. godine Milwaukee Bucksi doveli su iskusnog Stephena Jacksona u razmjeni s Bobcatsima kako bi iskustvom vodio ovu mladu momèad do doigravanja, no stvari su u meðuvremenu krenule na krivu stranu. Sada je samo pitanje dana kada æe Jackson napustiti momèad.

Jackson od poèetka sezone ne igra na svojoj uobièajenoj razini, a u posljednjih tjedan dana više ni nema redovitu minutažu na parketu. Sve nas to dovodi do jedinog logiènog zakljuèka – nešto u ekipi ne “štima” i Jackson je na izlaznim vratima ekipe.

“Ne vidim se više u Milwaukeeju”, rekao je 33-godišnji Jackson za Hoopsworld. “Mislim da je to svima oèito. Èekam da se moja situacija promjeni. Svaki dan dolazim na posao i treniram kako bih bio spreman, tako da kada se moja situacija popravi, bit æu spreman.”

O njegovim problemima s trenerom Scottom Skilesom prièalo se i ranije, a izgleda kako je situacija dosegla toèku u kojoj se nešto mora promijeniti. Jackson je rekao da je njegov odnos s trenerom Skilesom sada “nepopravljiv” i kako se klupa Bucksa odnosi prema njemu bez poštovanja.

“Prošlih godina igrao sam po 38 minuta svaku utakmicu i bio meðu igraèima koji najviše igraju. Sada se to promijenilo, sada više ni ne igram. Sada pokušavam biti profesionalan i pružati podršku mlaðim igraèima. Znam da još mogu igrati i teško mi je biti u situaciji da ne mogu pomoæi ekipi”, dodao je Jackson.

Izgledno je da æe napustiti ekipu i brojne bi ekipe mogle biti zainteresirane za njegove usluge, jer još uvijek može igrati na visokoj razini, što je i pokazao kada je prije mjesec dana San Antonio Spursima “utrpao” 34 poena.

Na izmaku 33. godine, Jackson je u NBA ligi proveo 11 sezona i u posljednjih 6 godina je po utakmici postizao preko 16 poena, a ove sezone je na prosjecima od 10,9 poena i 3,2 skoka, što su najslabije brojke još od njegove sophomore sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE