Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stephon Marbury do 2017. u Beijing Ducksima

36-godišnji američki razigravač Stephon Marbury potpisao je ugovor na još tri sezone s Beijing Ducksima. Bivši igrač Timberwolvesa, Netsa, Sunsa, Knicksa i Celticsa već tri godine igra u kineskoj košarkaškoj ligi te je potpisom na novi ugovor obvezan na još barem tri.

Marburyju su Ducksi treći kineski klub koji je promijenio u kratkom vremenskom periodu. Nakon kraćeg angažmana u Shanxi Zhongyu Brave Dragonsima te Foshan Dralionsima od 2011. igra za Beijing Duckse. Protekle sezone su Ducksi završili u polufinalu kineske CBA lige, dok se u klubu nadaju da će im Marbury, iako je na samom svom kraju igračke snage, uvelike pomoći da poprave taj rezultat. Tijekom 36 utakmica prošle sezone bio je na sjajnim prosjecima od 28,3 poena i 5,8 asistencija po susretu.

Marbury je proveo 13 godina u NBA ligi. Izabran je kao 4. pick na draftu 1996. od strane Milwaukee Bucksa, koji su ga odmah potom proslijedili u Minnesota Timberwolvese. Već u prvoj sezone je briljirao te je stoga i izabran u All-Rookie First Team. Nakon tri sezone u Minnesoti prešao je u New Jersey Netse, dok je najprestižnija individualna dostignuća doživio dok je nastupao za Phoenix Sunse. Tijekom tih triju sezona u Arizoni, Marbury je dva puta igrao All-Star utakmicu te bio dva puta u trećoj postavi NBA lige.

Nakon Sunsa odradio je dobre dvije sezone u dresu New York Knicksa, a zatim je počeo njegov igrački pad. Prije tri godine je preselio u Kinu i očito mu se svidjela kineska košarka. Godine 2012. je sa svojim Beijing Ducksima osvojio naslov CBA lige, dok u naredne tri sezone želi taj pothvat ponoviti još barem jedanput. Osim te titule u Kini i individualnih titula u NBA ligi, Marbury ima i broncu s američkom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Ateni 2004.

Latest Posts

NE PROPUSTITE