Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stern: Igraèi su se odluèili za samodestrukciju

Nije trebalo dugo èekati reakciju povjerenika NBA lige Davida Sterna nakon što je Sindikat igraèa objavio da odbija ponudu vlasnika klubova.

Igraèki predstavnici svih klubova sastali su se u ponedjeljak u New Yorku i odbacili ponudu vlasnika prema kojoj bi se košarkaški prihodi dijelili prema sustavu 50-50 posto. Propala je na taj naèin moguænost da sezona u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta krene 15. prosinca kao što je ranije najavljivao Stern.

“Ovim neodgovornim potezom na ovako kasni datum, izvršni direktor Sindikata Billy Hunter je odluèio ugroziti sezonu i onemoguæiti svojim èlanovima isplatu ogromnih iznosa. Igraèe je obmanulo vodstvo Sindikata”, oštro je reagirao Stern.

“Mislim da je prava tragedija to što nam sezona klizi iz ruku i to što igraèi gube sve za što su naporno radili”, dodao je Stern i za kraj komentirao najavu Sindikata da æe tužiti vodstvo NBA lige.

“Ne dobiješ ono što tražiš i onda odluèuješ podnijeti tužbu. Neæe iæi! Ako su to htjeli napraviti, trebali su to napraviti davno prije. Možda bismo u tom sluèaju imali šanse spasiti sezonu. Ali, oni su se odluèili za samodestrukciju.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE