Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stern ima ideju kako riješiti sporne suèeve odluke

Poèetkom doigravanja u NBA ligi automatski se pojaèavaju tenzije na parketu, pa tako i pritisak na suce. Dakako, s obzirom na veliki broj neizvjesnih utakmica poveæava se i broj sumnjivih situacija.

U dosadašnjem dijelu prvog kruga doigravanja najviše je prièe bilo o prvoj utakmici Bostona i New Yorka, kada su se gosti bunili na dvije sudaèke pogreške, kao što se dosta komentirao i prvi ogled Oklahoma Cityja i Denvera, gdje je takoðer bilo sumnjivih situacija.

U tom kontekstu se javio u javnost i prvi èovjek NBA lige, komesar David Stern.

“Siguran sam da postoje suci koji bi izmeðu parketa i stalne konverzacije s trenerima i igraèima radije sjedili za stolom do parketa i pratili sve što se dogaða. Problem u svemu je što bi se dodatnim video-analizama usporila igra u završnici, a to nije za dobrobit košarke” rekao je Stern uz jednu ideju:

“Možda bi se i u NBA ligi mogli poslužiti onim što rade u NFL ligi (amerièki nogomet). Odnosno, dati dopuštenje trenerima da bacanjem zastavice, u zadnje dvije minute, doðu u priliku pogledati snimku i uvjeriti se što je toèno. Tada i suci mogu mijenjati svoje odluke, ali opet dolazimo do, po meni, glavnog problema, a to je usporavanje igre.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE