Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stern, Mourning i Richmond primljeni u Dvoranu slavnih

Sinoć je bilo svečano u Springfieldu, gdje je uvrštena nova generacija stanovnika u Dvoranu slavnih. Slavne igrače predvode Alonzo Mourning i Mitch Richmond, a uvršten je i nedavno umirovljeni komesar NBA lige, David Stern.

Alonzo Mourning je u svojoj karijeri 7 puta bio All-Star, 2 puta je osvojio nagradu za najboljeg obrambenog igrača lige, a 2006. je godine uzeo i prsten prvaka s Miami Heatom. Mitch Richmond, pakleni strijelac sa sveučilišta Kansas, je tijekom svoje karijere osvojio naslov prvaka s Lakersima, zlatnu olimpijsku medalju 1996. i brončanu 1988. U deset uzastopnih je sezona bilježio više od 21 poena u NBA ligi. Stern je prošlih 30 godina bio prvi operativac NBA lige koja je pod njegovim vodstvom doživjela ogroman procvat na području cijelog svijeta.

Spomenimo još kako su u Kuću slavnih izabrani i Immaculata University, ženska košarkaška momčad, Bob Leonard, Nat Clifton, Guy Rodgers, Nolan Richardson i Gary Williams. Internacionalni komitet je pak izabrao Šarunasa Marčiulionisa koji je prvi igrač bivšeg SSSR-a koji je zaigrao u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE