Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stern optimistièan oko sljedeæe sezone

Komesar NBA lige, David Stern jedna je od kljuènih osoba u pregovorima sa Sindikatom igraèa oko novog kolektivnog ugovora. Iako još nije bilo napretka u pregovorima Stern je optimistièan i ne oèekuje otkazivanje sljedeæe sezone.

Ipak, iz njegovih rijeèi se može zakljuèiti da i on oèekuje odgodu poèetka sezone na nekoliko mjeseci. To mišljenje dijeli veæina osoba ukljuèenih u ove pregovore.  Za sada ni vlasnici ni igraèi ne žele popustiti u svojim zahtjevima, ali ako se utakmice ne budu igrale i ne bude priljeva novca, tada se oèekuje da æe obje strane biti raspoložene za pregovore i kompromise.

“Mislim da igraèi znaju da je prošli kolektivni ugovor bio na njihovu korist”, izjavio je Stern za Boston Globe. “Igraèi sada imaju prosjeènu plaæu od 5 milijuna dolara. Vlasnici žele izmijeniti stvari, ali pokušat æe biti što bliže toj brojci.”

Vodstvo lige nezadovoljno je pregovorima te su podigli dvostruku tužbu protiv igraèa kako bi se ustvrdilo tko æe biti u prednosti u ovim pregovorima. Vjerojatno æe se nakon rješavanja tih tužbi poèeti dogaðati i neke konkretne stvari vezane uz kolektivni ugovor.

“Oèekujem da æemo postiæi dogovor jer bi alternativa mogla biti katastrofalna”, nastavio je Stern. “Katastrofa bi to bila i za igraèe ali i za sve navijaèe. Ako ne doðe do dogovora svi æe biti na gubitku. Mislim da igraèi imaju više za izgubiti, posebno oni koji se približavaju kraju svoje karijere. Zato moramo uložiti sve napore kako bi postigli dogovor nakon što se prestane s nepotrebnim okolišanjem.”

Stern je takoðer optužio igraèe da su otkazali novi krug pregovora koji je bio zakazan za srijedu. Sindikat igraèa pak govori suprotno, da pregovori nisu bili zakazani jer je Stern, prema njihovim rijeèima, najavio da je nedostupan u sljedeæa dva tjedna. Ovo je još jedna od nesuglasica izmeðu igraèa i vodstva lige koja samo potvrðuje da ni jedna ni druga strana još nisu spremne za prave pregovore.

Latest Posts

NE PROPUSTITE