Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stern: Seattle zaslušuje NBA košarku

Nekadašnji komesar NBA lige David Stern imao je priliku obavljati funkciju komesara od 1984. godine pa sve do 2014. godine kada je otišao u mirovinu. U jednom od nedavnih podcasta razgovarao je o sadašnjoj situaciji u ligi, a dotakao s ei vremena kada je on bio poglavar najjače košarkaške lige svijeta.

Stern se dotakao i borbe gradova s lokalnim NBA franšizama aludirajući na slučaj Sacramenta i Seattlea.

„Gradonačelnik Kevin Johnson odradio je sve što je bilo potrebno da bi Sacramento zadržao NBA ekipu. Dok je u Seattleu bila drugačija situacija. Iz uprave grada govorili su o tome da igrači SuperSonicsa odvoje od svoje plaće i investiraju u gradnju nove dvorane koja bi zadovoljila NBA uvjete. Mi iz lige nismo imali s time ništa. Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći i u Sacramentu i u Seattleu, samo što je Sacramento imao lidera u liku Johnsona koji se borio za ostanak.“

Sten je naglasio kako Sonicsi nisu dobili dovoljno podrške od samog grada kao što su dobivali Seahawksi iz NFL-a i Marinersi iz MLB lige.

„Američki nogomet i bejzbol momčadi bile su u prvom planu, dok je košarka bila tek treća momčad grada. Taj problem nije imao Sacramento. Grad je bio ponosan na Kingse, a tu je i bio Johnson koji je bio strašno motiviran da Kingsi ostanu u Sacramentu.“

Jedan od problema svakako je bila slaba posjećenost u Key Areni zbog čega je uprava Sonicsa uradila sve, no jednostavno nije išlo. No, Stern je na razgovor o Sonicsima završio rečenicom:

„Pored svega navedenom, Seattle je grad koji zaista zaslužuje da imaju NBA momčad.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE