Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stern: Za deset godina u NBA ligi æe igrati žene

“Uistinu mislim da je moguæe oèekivati kako æe kroz desetak godina za NBA momèadi nastupati i pokoja djevojka” izjavio je komesar najjaèe košarkaške lige svijeta, David Stern.

“Ne bih se sada želio upuštati u polemiku s igraèima i trenerima na tu temu, ali vjerujem da za takvo što postoji velika vjerojatnost.”

Možda Stern uistinu i misli ozbiljno, no takva ideja koju je prenio u razgovoru za Sport Illustrated nikako se nije dopala ponajboljim košarkaškima današnjice koji su je argumentirano gurnuli na stranu.

Nowitzki, Parker, James: NE!

“Za desetak godina? Pa, to je tu, ja æu tada imati 34 godine i još igrati u NBA ligi. Mislim da je period od deset godina ipak pretjeran. Osobno volim sve sportove. Volim i pogledati žensku košarku, posebice na Olimpijskim igrama i u WNBA ligi. No, reæi da bi se koja mogla naæi u NBA ligi za desetak godina èini mi se ipak kao pretjerivanje” veli ponajbolji košarkaš današnjice, Clevelandov LeBron James.

Na tragu njegovih misli je i suigraè Anthony Parker, èija je sestra Candace, krilo LA Sparksa, jedna od ponajboljih košarkašica u ženskoj inaèici NBA lige.

“Prvo bih rekao da to nije nemoguæe, ali na duži period – nikako. Moja je sestra dobra košarkašica, no bi li mogla uæi u NBA roster? Ne. Ipak, nikad ne govorim nikad, samo se nadam da æu poživjeti da to vidim.”

“Po vještinama bi se neka i mogla pridružiti, ali mislim da bi pala na fizièkom planu” dodao je Dirk Nowitzki, voða Dallas Mavericksa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE