Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Clifford: Marvin Williams je prototip stretch četvorke

Charlotte Hornetsi dobro su otvorili NBA sezonu upisavši osam pobjeda i pet poraza. Prvo ime je mladi Kemba Walker koji prosječno zabija 24 poena po meču dok su oko njega igrači koji poznaju svoju ulogu u timu, poput Nicolasa Batuma, Franka Kaminskog, Codyja Zellera, Michaela Kidd-Gilchrista, Marvina Williamsa itd.

Glavni trener momčadi iz Charlottea, Steve Clifford prilično je impresioniran nastupima Marvina Williamsa za kojeg kaže da je pravi prototip današnje stretch četvorke u ligi za čije se usluge daju debeli ugovori.

„U današnjoj NBA ligi Marvin je pravi prototip četvroke kakvu želite imati na rosteru. Ovo tvrdim iz razloga jer Williams na parketu širi reket zahvaljujući svojim šuterskim sposobnostima, veoma je zahvalan igrač koji se lagano uklapa u akcije naše momčadi. Na drugoj strani parketa bez problema može bratiti visoke i niske igrače istom mjerom, to mu ne predstavlja razliku“, rekao je Clifford te nastavio:

„Čitava liga se vrti oko sistema four out – one in, gdje svi smatraju da je liga prepuna stretch četvorki, no istina leži u tome da jako mali broj igrača može odrađivati taj posao, upravo onako kako to Marvin radi.“

Podsjećanja radi Marvin je nakon sveučilišta North Carolina izabran kao drugi pick na draftu 2005 te nije ispunio očekivanja, ali se razvio u prilično zahvalnog role igrača. Trenutno je na prosjeku od 10 poena, 6,5 skokova za 28 minuta koliko prosječno provodi na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE