Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Francis napušta kineski klub

Bivši NBA igraè Steve Francis prema najnovijim novostima napustiti æe redove kineskog kluba Beijing Ducks. Trostruki all-star igraè odigrao je samo 4 utakmice u zadnja dva tjedna.

Kineski mediji kažu da je 33-godišnji bek potpuno izvan forme te je odigrao samo 14 minuta za kineski klub.  Francis je usred nedjeljne utakmice izmeðu njegovih Ducksa te Jiangsu Dragonsa napustio dvoranu i tako još dodatno podgrijao navode da odlazi iz Kine.

Francis je potpisao ugovor vrijedan 800 000 dolara za 32 utakmice tjekom sezone 2010/11. pa æe mu odlaskom vjerovatno biti isplaæen samo dio te svote. Trener njegove kineske momèadi Min Lulei izjavio je da je igraèu bilo ponuðeno da dobije osobnog trenera, ali da je Francis samo želio da ima veæu minutažu.

½Osjeæao sam se nesretno jer nisam mogao igrati. Znam da nisam bio najbolje fizièki pripremljen da bih pomogao ekipi na terenu. Pošto je ekipa u sjajnoj formi, mislim da je za obije strane najbolje da doðe do prekida ugovora½ izjavio je Francis u ponedjeljak za Beijing televiziju.

Brojni bivši igraèi iz NBA lige ove sezone nastupaju u kineskim klubovima, ukljuèujuæi najpoznatije ime Stephona Marburyja.

Steve Francis je u 9 NBA sezona prosjeèno postizao 18.1 koševa i 6 asistencija po utakmici. Igrao je za Houston, Orlando i New York. Nastupio je na All-Star utakmicama 2002., 2003. i 2004. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE