Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Kerr: Curry je najbolji playmaker lige

Stephen Curry je u nedjeljnoj pobjedi protiv Lakersa ubacio 30 poena uz sjajnih 15 asistencija. Njegov trener Steve Kerr ga je nagradio s komplimentom najboljeg playmakera lige: „Steph je noćas napravio odličan posao. Nikada nisam gledao tako nekog na poziciji playmakera. Odlično je upravljao igrom, bio agresivan u pravo vrijeme, kreirao napade i pronalazio suigrače. On je jednostavno na drugoj razini. On je najbolji playmaker lige.“

Curry pored sebe ima i sjajnog Klaya Thompsona i njih dvojica se odlično slažu. Mogu mijenjati pozicije, te tako Steph može igrati poziciju šutera, a Klay može igrati playmakera.

Kerr je dodao: “Jedino u obrani nije bio na najvećoj razini, no ove godine se svakako popravio u čuvanju igrača. On igra bolje defenzivno nego što ljudi misle, i sve što je  napravio ove sezone na tom dijelu parketa  je izvanredno.”

Curry je ove sezone u deset utakmica ostvario zavidan učinak. Četvrti je po broju poena po utakmici (24,8), peti po asistencijama (7,7) i treći po ukradenim loptama (2,3) u ligi. Još drži rekord iz 2012-2013 sezone kada je ubacio ukupno 272 trice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE