Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Kerr: Draymond Green ostaje u Warriorsima

I dok igrači Golden State Warriorsa oduševljavaju košarkaški svijet svojim pobjedama i predstavama na parketu u upravi franšize već razmišljaju o budućim potezima. Jedan od najvažnijih ovoga ljeta biti će svakako produljenje ugovora s Draymondom Greenom, vrlo važnim kotačićem u sustavu momčadi Stevea Kerra.

Ako je suditi upravo po izjavama njegovog trenera dvadesetčetverogodišnji krilni centar nema razloga strahovati za svoju budućnost jer Warriorsi ga imaju u planovima na duge staze. Kerr je u kontekstu Greenovog novog ugovora rekao: “Green će biti u Warriorsima sljedećih 8 do 10 godina”.

Jasno kao dan. Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se i popularni Dancing Bear kako ga zovu navijači dobit će novi dugoročni ugovor, pitanje je samo na koji iznos, a s obzirom da igra veliku rolu u Golden Stateu  godišnja svota će svakako biti dvoznamenkasta.

Premda Klay Thompson i Steph Curry plijene pozornost navijača i gledatelja svi se slažu da je ipak Draymond Green “duša” ove momčadi, dobri duh ekipe. Ne samo da je zadužen za dobro raspoloženje, ne samo da je borben i požrtvovan, i pravi timski igrač, nego je ove sezone obrambenim i all-round predstavama skrenuo pozornost na sebe i glavni je kandidat za osvajanje titule najboljeg obrambenog igrača NBA lige.

Draymondove prosječne brojke su: 11,6 poena, 8 skokova, 3,6 dodavanja, 1,6 ukradenih lopti, 1,4 blokade, šut iz igre 44% i 33% za tricu.

Ako želite bolje upoznati Draymonda Greena učinite to preko ove kolumne.

Latest Posts

NE PROPUSTITE