Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Kerr: Mike D’Antoni je trener godine

Regularna sezona se bliži kraju, a s time nagađanja o individualnim nagradama postaju sve glasnija. Steve Kerr je nagradu za trenera godine osvojio prošle sezone i nije imao preveliku konkurenciju, no ove sezone je situacija puno napetija.

Erik Spoelstra je od posrnulog Miami Heata napravio neugodnog playoff underdoga. Quinn Snyder će uvesti Utah Jazz u doigravanje po prvi put nakon 2012. godine. Scott Brooks je pak od Washington Wizardsa, koji su izgledali izgubljeno na početku sezone, stvorio jednu od najboljih momčadi Istoka. No, Kerr misli da nagrada pripada Mikeu D’Antoniju.

Mislim da se roster savršeno slaže s Mikeovom filozofijom. Jako je dobar jer daje svojim igračima povjerenje i vjeru. Oni očito imaju odličnu godinu. Mislim da će on osvojiti nagradu. Zaslužio ju je“, izjavio je trener Golden State Warriorsa.

Od Houston Rocketsa na početku sezone nitko nije očekivao da će krajem ožujka imati omjer 51-23 i čvrsto držati treće mjesto Zapada. Nakon neuspješne i poprilično razočaravajuće prošle sezone, odlaska Dwighta Howarda te ne dovođenje niti jednog „velikog imena“ prošlog ljeta, mnogo je sumnje bilo kod navijača Rocketsa.

Dobroj igri je očito pomogla i senzacionalna igra Jamesa Hardena, no igrači poput Erica Gordona i Ryana Andersona savršeno su se uklopili u D’Antonijev sustav. Prema ofenzivnom rejtingu su drugi u cijeloj ligi sa 112,3 poena na 100 posjeda, a bolji su samo Warriorsi.

Čak i ako D’Antoni ne osvoji ovu prestižnu nagradu, lijepo je vidjeti ga na pobjedničkim stazama nakon neuspješnih epizoda u New York Knicksima i Los Angeles Lakersima.

Nagradu je već osvojio 2005. godine kada je bio trener Phoenix Sunsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE