Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Kerr: Moramo popraviti obranu

Steve Kerr govorio je o lošoj igri Warriorsa u zadnje dvije utakmice, i kako previše gube loptu što je nekarakteristično za njihovu igru. Rekao je kako Warriorsi moraju prestati igrati tako prije nego što pođe doigravanje.

Da, 46 izgubljenih lopti u zadnjih 36 sati, bez opravdanja“, rekao je Kerr, što je ustvari bilo 44 izgubljene lopte. „ Ja mislim da najbolja momčad ima 12 ili 13 izgubljenih, pa zato dogodit će se pokoja izgubljena lopta, ali 10 dodatnih to je jednostavno bez opravdanja. Ponekad igra je tako laka dečkima da misle da mogu raditi što god požele.

To je zbog toga što je Golden State tijekom čitave sezone tako dobar. Puno bolji nego kada su osvojili svoj prvi naslov u 40 godina prošle sezone.Naravno, Warriorsi su pobijedili 45 utakmica zaredom kod kuće i tako prestigli Chicago Bullse 1995-96 i tako su poboljšali svoj ukupni omjer ove sezone na 56-6. Također, prošlogodišnji MVP Stephen Curry postao je prvi igrač u NBA povijesti koji je ubacio 300 trica u jednoj sezoni, s 20 utakmica još do kraja regularnog dijela sezone.

I dalje je ovo sve nestvarno postići ovo sve, znajući kako volim šutirati i pokušati to raditi to na velikoj razini“, rekao je Curry.

Svi ti uspjesi mogu se pošteno proslaviti, ali Kerr želi malo više od svoje ekipe nego što oni pokazuju u svoje vrijeme. On želi da njegovi Warriorsi znaju o jednoj stvari o izgubljenim loptama, nakon što su protiv Orlando Magica imali 24 izgubljene lopte: „To je naša slabost. Ako ne popravimo to, onda smo mi u velikoj nevolji“, rekao je Kerr. „To je sad glavni cilj za krenuti naprijed.“

Pogreške su mogle skupo stajati Golden State na njihovom terenu u Oracle Areni, gdje su Warriorsi uspjeli pobijediti Orlando 119-113. Dan prije toga, izgubili su 112-95 od Lakersa u Los Angelesu s 20 izgubljenih lopti.

U 82 utakmice, sve je moguće da se dogodi“, rekao je Curry. „Ako protivničkoj ekipi poklonite toliko dodatnih posjeda, talentirana momčad koja je plaćena kao što smo mi, bit ćeš u nevolji ako ne paziš dobro na loptu.“ Curry je protiv Orlanda postigao 41 poen u još jednom veličanstvenom izdanju. To je bila njegova 12 utakmica s 40 poena ove sezona, najviše od Hall of Famera Ricka Barrya i njegovih 15 utakmica 1974-75.

Pobjeđujemo i Steph nas puno puta spašava i spasio nas je protiv Orlanda. Ali mi ne možemo stalno računati na to. Moramo se vratiti na to da budemo najbolja obrambena momčad lige, što smo bili prošle godine, a čemu nismo ni blizu sada.“, rekao je Kerr. Curry smatra kako je to njegov posao kao najbolji igrač Golden Statea, a da ne kažemo najveću zvijezdu NBA. „Moj posao na terenu je pomoći našoj momčadi da pobijedi, ja nekako vidim sebe, da sam određen za takav posao.“

Bez obzira na poteškoće u zadnjih nekoliko utakmica, Kerr zna u kakvom posebnom naletu je njegova momčad jer je nepobjediva kod kuće. On je bio dio povijesti kad je bio zajedno s Jordanom u Bullsima. Bio je dio Bullsa koji su pobijedili 44 utakmice zaredom kod kuće a sad Warriorsi pokušavaju srušiti njihov rekord od 72 pobjede koje su postigli kasnije te sezone.

Nevjerojatno je što su postigli naši momci u zadnje dvije sezone. Trebaju trudi i učestalost da bi se to uradilo. Stvarno odlično. Bilo je toliko utakmica gdje je lopta mogla odskočiti na drugu stranu, i mi smo imali dosta toga tijekom ovog niza. Mogli smo izgubili nekoliko puta prošle godine, a također smo mogli izgubiti i ovu utakmicu vrlo lako. Postavljamo se u poziciju da pobjeđujemo i dominiramo na domaćem terenu i ja sam jako ponosan na dečke što čine to.“, izjavio je za kraj Kerr.

Latest Posts

NE PROPUSTITE