Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Kerr: “Ove sezone će biti puno teže nego prve”

Golden State Warriorsi su tri zadnje sezone zaredom igrali finale NBA lige, te se od njih barem isto očekuje i ove. Jedino što bi im moglo predstavljati problem je da igranje velikog broja utakmica u kratkom periodu može negativno utjecati na momčadi, što se i kroz povijest lige moglo vidjeti, da su najuspješnije momčadi imale probleme s tim.

Chicago Bullsi su u devedesetima odvojili šest titula, no Michael Jordan je uzeo pauzu da bi igrao bejzbol. Shaquille O’Neal i Kobe Bryant su s Los Angeles Lakersima počeli padati nakon što su osvojili tri naslova zaredom.

Trener Warriorsa Steve Kerr je dao komentar u vezi opterećenja koje momčadi imaju.

“1997. smo s Bullsima počeli omjerom 8-7… i svi smo imali ove timske sastanke”, rekao je Kerr. “Sada se osjećam točno tako: umor, emocionalni i duhovni umor koji je prisutan kad idete u finale.”

“Zato mislim da je činjenica da je LeBron igrao finale sedam godina zaredom, za mene jedno od najvećih postignuća ikada za igrača u ovoj ligi.”

Warriorsi trenutno imaju omjer 6-3 i ne izgledaju poput onog što su pružali u prošlosti.

“Želim se natjecati, želim pobijediti svaku utakmicu”, rekao je Kerr. “Ali znam, pogotovo što sam bio u njihovim cipelama, doslovno s tom ekipom Bullsa, znam da ćemo biti u redu, svaki tim ima svoju osobnost.”

“Moramo doći tamo i ja to ne mogu siliti. Kao trener, moj je posao da to shvatim i prilagodim se tome te da pokušam voditi i upravljati. Mogu vam reći da će ove godine biti puno teže od te prve godine.”

Warriorsi su osvojili naslov u prvoj Kerrovoj sezoni kao glavnog trenera ekipe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE