Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Kerr preuzeo klupu Warriorsa

Steve Kerr, bivši NBA igrač i komentator na TNT-u, novi je trener Golden State Warriorsa. Nakon što je klub napustio Mark Jackson poslije poraza u prvom krugu playoffa, uprava Warriorsa se odlučila za 48-godišnjaka kojemu će ovo biti prvi trenerski posao u karijeri.

Iako se tjednima špekuliralo da će naslijediti Mikea Woodsona i preuzeti posao trenera Knicksa pod mentorstvom Phila Jacksona, Kerr se ipao odlučio za zapadnu obalu SAD-a.

“Osjećao sam da je to pravi potez na nekoliko razina”, izjavio je Steve Kerr. “Oni (Golden State) imaju dobru mladu momčad. Lokacija je idealna. Samo sam jedan kratak let aviona udaljen od dvojice sinova i kćeri.”

Priznao je kako mu je  proteklih nekoliko tjedana bilo vrlo naporno. Zahvalio je na pozivu Philu Jacksonu i generalnom menadžeru Knicksa Steveu Millsu koju su ga željeli vidjeti u New Yorku. Teško mu je bilo odbiti legendarnog trenera Bullsa i Lakersa koji je puno toga učinio za njega u karijeri. Kerr je osvojio tri naslova prvaka kao igrač Bullsa kada je Jackson bio trener.

Kerra je zaintrigirao roster Ratnika, a još kada je bio GM Sunsa, umalo je 2009. na draftu izabrao Stephena Curryja.

“Meni je najvažnije da sam sretan svaki dan. Želim surađivati s ljudima u svojoj momčadi. I jedna stvar koju je mnogo trenera s kojim sam razgovarao spomenulo da trebaš imati talentiranu momčad. Golden State definitvno ima talenta”, i dodaje kako je mnogo toga naučio od sjajnih trenera kao što su Gregg Popovich, Jackson i Lenny Wilens.

Iako je mogao izabrati Knickse, Kerr se odlučio za momčad koja ima sređeniju momčad i bolje igrače, ali se i nalazi u jačoj konferenciji u kojoj će mnogo teže izboriti doigravanje. Jackson je dobar posao radio u Warriorsima i igrači su ga voljeli te je sigurno da će novog trenera dočekati visoka očekivanja. Hoće li ih opravdati, vidjet ćemo već u sljedećoj sezoni.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE