Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Kerr zna gdje ga očekuju problemi

Teško je za povjerovati da netko na ovom planetu nije upućen u odlazak Kevina Duranta u NBA prvake iz sezone 2014/2015 Golden State Warriorse čime su prema mnogima postali super momčad.

No, Kevin je MVP igrač i njegov ugovor zahtjeva dosta novca čime je potrebno prostora na salary capu kako bi se mogao potpisati MVP sezone 2013/2014. Upravo zbog toga Warriorsi su morali napraviti rez i time su se između ostalog riješili nekada prvog picka drafta Andrewa Boguta te mladog centra Festusa Ezelija.

Na mjesto petice stigao je Zaza Pachulia, ali poznato je da Bogut ima reputaciju odličnog obrambenog igrača i rim protectora što je rijetkost u današnjoj ligi što je komentirao trener Warriorsa Steve Kerr.

„Razlika u odnosu na prošlu sezonu jeste u tome što nećemo imati igrača koji bi trebao braniti obruč i reket. Bogut i Ezeli su bili upravo igrači tog kalibra, no nažalost otišli su drugim putem. Zaza je veoma dobar obrambeni igrač, odlično se postavlja u obrani, ali nažalost nije bloker“, izjavio je Kerr zatim dodao:

 „Tako da, moram priznati bit će dosta prilagođavanja u obrani. Postoji mogućnost da promijenimo čitavu obrambenu filozofiju kakvu smo igrali proteklih sezona. Spreman sam na to da ćemo imati dosta problema tijekom uigravanja obrane, no optimističan sam i vjerujem da ćemo uspjeti efikasnu filozofiju koja će svima odgovarati.“

Warriorsi su još jedna u nizu supermomčad u NBA ligi od kojih se očekuje ništa drugo osim pobjeđivanja. Povijest nam govori da su neke ekipe trebale vremena da pronađu pravi ritam (Miami), dok neke momčadi nikada nisu uspjele posložiti kockice (Lakersi). Nema sumnje da je pred nama zaista uzbudljiva NBA sezona pogotovo za Golden State Warriorse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE