Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Nash peti igrač u povijesti NBA s 10.000 asistencija

Košarkaši Los Angeles Lakersa ne izlaze iz krize tijekom ove sezone, iako neki igrači tog kluba, poput Kobea Bryanta ili Stevea Nasha, ruše osobne rekorde.

U noći s utorka na srijedu Lakersi su upisali četvrti poraz zaredom, bolji je na svom parketu bio Houston sa 125:112, što je Houstonu, pak, bila peta pobjeda zaredom.

U tom je ogledu Steve Nash, ovosezonsko pojačanje Lakersa iz Phoenixa, ubacio 16 poena, te je podijelio 10 asistencija, čime je postao tek peti igrač u povijesti NBA lige s minimalno 10.000 asistencija.

Prije Nasha su ovu strašnu granicu probile legende ove lige John Stockton, Jason Kidd, Mark Jackson i Magic Johnson. Aktivan je od njih tek Jason Kidd, koji itekako dobro igra ove sezone u New York Knicksima. Magic Johnson ima 136 asistencija više od Nasha, a Jackson 329, tako da možemo očekivati da će Nash do kraja karijere zasjesti na treće mjesto najboljih asistenata svih vremena. Nedostižan će mu ostati Kidd koji trenutno ima 11.969 asista i još će se taj broj povećavati, a nedodirljiv na vrhu je Stockton s 15.806 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE