Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Steve Nash prestigao Oscara Robertsona

Steve Nash je prije utakmice s Denverom bio samo 4 asistencije udaljen od Oscara Robertsona po ukupnom broju asistencija u NBA ligi. Nash je do kraja prvog poluvremena zabilježio 10 asistencija te je postao 5. igraè s najviše asistencija u povijesti NBA lige.

Nash je do kraja utakmice zabilježio 13 asistencija i u svojoj karijeri sada ima ukupno 9.897 asistencija, 10 asistencija više od Oscara Robertsona. Ispred Nasha je Magic Johnson koji ima 244 asistencije više nego Nash. Ako bi Nash odigrao još jednu sezonu, mogao bi takoðer prestiæi i Marka Jacksona, a za to mu treba još 438 asistencija.

Prva dva mjesta drže trenutni razigravaè Dallas Mavericksa Jason Kidd s 11.842 te legendarni John Stockton s 15.806 asistencija.

Iako Nash ima veæ 38 godina, ovo je dokaz da još uvijek može igrati. Nakon što ode u mirovinu, velika je šansa, zapravo je gotovo sigurno, da æe Nash uæi u Naismithovu dvoranu slavnih. Jedino što nedostaje Nashu da upotpuni svoju veliku karijeru je naslov prvaka, a ovo ljeto postat æe slobodan igraè i moguæe je da æe otiæi u ekipu u kojoj æe imati više šanse za to ostvariti.

“Želio bih èestitati Nashu za ovo nevjerojatno ostvarenje”, izjavio je Kidd, Nashov suigraè prve dvije godine u NBA-u. “On je sigurno jedan od najboljih razigravaèa koji su ikada zaigrali u NBA ligi. Mislim da je velika èast za Stevea da pretekne igraèa kao što je Oscar jer je stvarno naporno radio tijekom svoje karijere. A igraèe koje æe prestiæi ako ovako nastavi su svi u Dvorani slavnih, što je još jedan uspjeh za njega.”

Iako bi Nash želio potpisati novi trogodišnji ugovor na tri godine, neæe se moæi probiti na više od treæeg mjesta jer je Jason Kidd još uvijek aktivan igraè, a da bi pretekao Stocktona trebalo bi mu još dosta godina igranja u NBA-u.

Latest Posts

NE PROPUSTITE