Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Nash propušta cijelu sezonu

Otkako je došao u Los Angeles, Steve Nash jednostavno nema sreće. Nakon brojnih ozljeda zbog kojih je u zadnje dvije sezone odigrao samo 65 utakmica, došao je i vjerojatno posljednji udarac u njegovoj profesionalnoj karijeri. Ponovno je ozlijedio leđa i propustit će cijelu sezonu.

Nash je trebao završiti karijeru ranije, i šteta da to neće moći učiniti po svome, nego će ozljeda imati zadnju riječ. On je i prije najavio da će mu ovo biti posljednja sezona, ali koliko god volio košarku, tijelo ima svoju granicu. Prošle sezone ozlijedio se ustajući iz kreveta, a prije tjedan dana ozlijedio je leđni živac podižući kofere. Čovjek bi rekao da su to i više nego jasni znaci. No, Nash je ustrajao. Kombinacijom fanatičnog režima treninga i odmora želio se riješiti boli u leđima i biti spreman za nadolazeću sezonu, no to mu nije uspjelo.

Lakersi su imali velike planove s Nashom, iako su ga doveli kada je ovaj imao već 38. godina. Potpisao je ugovor u vrijednosti od 27,9 milijuna dolara koji će biti zapamćen kao jedan od gorih u povijesti franšize. Željeli su spariti Nasha i njegovog bivšeg trenera Mikea D’Antonija, a tu su već bili Kobe Bryant, Pau Gasol i Dwight Howard. To se već zaboravilo, no tada se pričalo o novom Showtimeu i mnogi su smatrali da su ti Lakersi izravni kandidati za naslov. Ali, to je bilo prije početka sezone. Optimizam je trajao čak jednu utakmicu, jer je u drugoj utakmici sezone Nash doživio ozljedu koja će započeti nesretni niz iz kojeg nikada neće izaći. Ako nekoga zanima, ili još nije vidio, ekipa Grantlanda napravila je izvrstan video u nekoliko nastavaka o njegovoj borbi za povratak na teren, a link možete pronaći ovdje.

Nash je imao sjajnu karijeru kojoj nažalost nedostaje jedino naslov prvaka. Bio je dvostruki MVP lige (2005., 2006.), treći je po broju asistencija s 10 335, a jedini ispred njega su John Stockton i Jason Kidd.

Latest Posts

NE PROPUSTITE