Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Nash sve bliže Knicksima

Iako Amerikanci danas slave Dan nezavisnost NBA momèadi nastavljaju pregovarati oko razmjena i potpisivanja slobodnih igraèa, istina, u nešto slabijem ritmu nego prethodnih dana. Danas je najvažnija vijest Steve Nash, odnosno pokušaji New York Knicksa da ga dovedu u svoje redove.

Steve Nash odradio je svoj ugovor s Phoenix Sunsima i trenutno je nezaštiæen slobodan igraè a brojne momèadi bi ga htjele u svojim redovima. Prvi su potez povukli Toronto Raptorsi koji su Nashu, navodno, ponudili višegodišnji ugovor vrijedan 12 milijuna po sezoni. Knicksi pokušavaju dovesti Nasha drugim putem, razmjenom sa Sunsima.

Èelnici New Yorka žele da Nash prvo potpiše novi ugovor sa Sunsima, a da ga zatim razmijene u New York. Taj ugovor Nasha bi bio trogodišnji vrijednosti oko 30 milijuna dolara. Iz tabora Knicksa stižu informacije kako oni ne žele ukljuèiti Imana Shumperta u tu razmjenu, no ukoliko Sunsi budu inzistirali na tome Knicksi æe ga pristati razmijeniti jer im je veæi prioritet dovoðenje Nasha.

Možemo još dodati i kako se Knicksi nadaju da æe uspjeti produžiti ugovor s Jeremyjem Linom, neovisno o ishodu pregovora s Nashom.

Steve Nash “u nogama” ima 16 NBA sezone te unatoè 38 godina osjeæa da može odigrati još 2 ili 3 godine na vrhunskoj razini. Jedan je od najboljih razigravaèa u NBA ligi èemu svjedoèe i dvije uzastopne nagrade za najkorisnijeg igraèa lige, 2005. i 2006. godine. U karijeri je na prosjeènim brojkama od 14,5 poena i 8,6 asistencija po utakmici, pri èemu treba spomenuti da je u posljednjih 8 sezona samo jednom imao prosjek asistencija manji od 10, sezone 2008./09. s 9,7 asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE