Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steve Nash unatoč ozljedama ne razmišlja o mirovini

Steve Nash neće razmatrati mirovinu iako se još uvijek bori s brojnim ozljedama. Podsjetimo, Nash pati od problema iritacije živaca u leđima i bolnih tetiva. Zbog tih ozljeda nije odigrao utakmicu već dva tjedna.

Razigravač Lakersa se više voli fokusirati na, kako on to kaže, zadnjih 18 mjeseci njegove košarke.

“Ne”, rekao je najstariji igrač lige kad su ga prije utakmice s Golden State Warriorsima upitali je li mu mirovina pala na pamet otkad su ozljede postale učestale. “Ni u kojem slučaju. Ne znam uopće odakle je ta vijest došla. Shvatio sam da za mene preostaje 18 mjeseci aktivnog bavljenja košarkom. Želim izvući maksimum iz toga. Ne znam hoće li to biti jedna utakmica ili velika većina utakmica što je ostalo. Ali ostalo mi je još puno života bez košarke i ne želim se predati ovako rano.”

Nash planira putovati u Vancouver idući tjedan sa svojim osobnim trenerom, Rickom Celebrinijem, da prođe rehabilitaciju leđa i tetiva dok Lakersi budu na tri uzastopna gostovanja u Washingtonu, Brooklynu i Detroitu.

Dvostruki MVP je morao napustit utakmicu protiv Minnesota Timberwolvesa 10. studenog koju su Lakersi izgubili i od tada nije zaigrao. Primio je nakon dva dana epiduralnu injekciju koja je trebala ublažiti ozljedu međutim to je samo usporilo proces oporavka.

Trener Los Angeles Lakersa Mike D’Antoni je izjavio da očekuje kako će se Nash vratit treninzima 2. prosinca kad njegova momčad ima rupu u rasporedu. U međuvremenu Kobe Bryant ide na tretmane za oporavak Ahilove tetive. Šuter Lakersa nije trenirao u četvrtak nakon što je odradio tri treninga u pet dana. Podsjetimo, Bryant je operirao Ahilovu tetivu prije 7 mjeseci i od tada nije zaigrao.

“Bilo je u neku ruku dobro što nije s nama trenirao u četvrtak jer nam je to pomoglo da se još bolje pripremimo za utakmicu protiv Golden State Warriorsa”, rekao je D`Antoni.

Nash, koji na svojim leđima ima već 39 godina prosječno po utakmici postiže 7,6 poena i 5,2 asista dok šutira 27,6 posto iz polja. Ugovor s Lakersima mu vrijedi još dvije godine. Dok će u prvoj zaraditi 9,4 milijuna dolara u drugoj će se ta cifra popeti na 9,7 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE