Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stevens i Ainge se ne slažu oko startne petorke

Od tradea kojim je pristigao u Celticse, Isaiah Thomas je najbolji igrač mlade ekipe koju vodi sjajni Brad Stevens. Stevens je odlučio kako bi ovaj omaleni razigravač trebao ulaziti s klupe, te kao šesti igrač on je svojim ulascima u igru okretao utakmice i predvodio Celticse do za njih odličnog sedmog mjesta. Malo jeste bila kontroverzna odluka da se najbolji igrač čuva na klupi, ali s obzirom na uspjeh malo je tko imao što reći Stevensu.

Ipak, sada se vode ogromne debate među upravom Celticsa kao i među trenerskim timom oko toga da li Thomas može biti starter u Bostonu. Da se to bazira na igri u 21 utakmice za Boston onda bi vjerojatno mogao napraviti jedan solidan argument da on i počinje ali ipak malo obeshrabruje činjenica kako je sa skokom minutaže u playoffu on opao u skoro svakom segmentu te se čini kako je ulazak s klupe za tih nekih 26 minuta u prosjeku koliko je igrao tijekom regularne sezone najbolje. Tako će se njegov utjecaj vidjeti protiv slabijih, drugih petorki, a sjajni prospekt Marcusa Smarta dalje razvijati.

Ipak, to nije moja odluka, a kako kaže GM Celticsa Danny Ainge, nije ni njegova. On kaže: “Na kraju krajeva, to je odluka Brada Stevensa. Isaiah je jedan vrlo specifičan igrač i to zbog toga što je u isto vrijeme i naš najbolji strijelac, i naš najefikasniji strijelac. On mora da troši mnogo energije da zabija koševe, te njegova visina nekada može biti otežavajuća okolnost, ali on je tako dinamičan i uzbudljiv igrač da se mi moramo uvjeriti da ćemo ga imati u najboljoj formi za stotinu utakmica. Sigurno da njegova slabija igra s više minuta stoji kao razlog da on ne počinje, ali istina da je Thomas najefikasniji strijelac stoji kao razlog da on počinje utakmice. To su odluke koje se dalje peglaju kroz trening kampove i pripremne utakmice, a također su podložne promjeni tijekom sezone.”

Ovaj omaleni ali brzi playmaker, koji je svoje ime dobio zbog oklade oko ishoda utakmice Detroita i LA Lakersa, se tek prošle sezone našao u ulozi šestog igrača i to nakon tri godine poprilično uspješne uloge startnog razigravača u Sacramentu. Prije početka prošle sezone, iz Kingsa prelazi u Phoenix gdje se trebao rotirati s Goranom Dragićem na svojoj poziciji, ali je u kombinaciji s Dragićem koji je otišao u Miami napustio Sunse i sunčanu Arizonu zamijenio promjenjivim Bostonom gdje mu je Stevens našao ulogu u kojoj se maestralno snašao.

Kakva će mu uloga biti u novoj sezoni, još uvijek nije poznato ali poprilično sam siguran da jedan od boljih mlađih trenera u ligi neće pogriješiti što god uradi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE