Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stevens: Rondo bi mogao biti spreman za početak sezone

Boston Celticsi, najtrofejnija momčad NBA lige, ulaze u još jednu sezonu koja je otpisana i prije samog početka. Jedini vrhunski igrač kojeg Kelti imaju u svojim redovima je Rajon Rondo, a on je slomio ruku krajem rujna nakon što se poskliznuo u kupaonici. Prve prognoze su najavljivale izostanak od 6 do 8 tjedana. Čini se da se Rondo oporavlja brže no očekivano i da žuri na košarkaške terene, što nije ni čudno jer ipak ove godine igra za novi ugovor.

Trener Brad Stevens još nije otklonio mogućnost da Rondo zaigra u prvoj utakmici sezone: „Sve je moguće. Igrat će košarku bez kontakta do kraja tjedna, ali postoji šansa da sudjeluje u nekim drugim stvarima.“

Rondo je izjavio da ga više ne boli ruka kada vodi loptu ili dodaje, osjeća se puno bolje, ali nadodaje: „Još je rano za potpuni oporavak. Prošla su tek tri tjedna i nešto sitno. Još je ostalo nekoliko dana “.

Iako mu je 28 godina, Rondo je u zadnje dvije sezone skupio samo 68 nastupa za Celticse. Zadnju pravu natjecateljsku utakmicu odigrao je u 2012. godine u sedmoj utakmici finala Istočne konferencije protiv Miami Heata kada je zabilježio triple double. U drugoj utakmici iste serije, zabio je 44 poena, asistirao 10 puta i uhvatio 8 skokova.

Otkada je došao u Boston u sezoni 2007/2008 navikao je na natjecateljsku košarku i lovljenje naslova. Pošto je zadnje dvije sezone više proveo van terena nego na terenu, pitanje je kako će se nositi s putem koji je zacrtao Danny Ainge. Potpuno zdrav Rondo željet će puno više od onoga što mu ovakva momčad Celticsa može ponuditi. Stoga ne treba čuditi ako kroz sljedećih nekoliko mjeseci Ainge razmijeni Ronda, a kao neke od potencijalnih destinacija spominju se New Knicksi, Sacramento Kingsi i Houston Rocketsi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE