Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stigla nova pojačanja u Cleveland

Nakon nekoliko dana pregovora koji su dijelom stopirani zbog igračevih privatnih problema, Sasha Kaun dogovorio se s Cleveland Cavaliersima. Ovaj 30-godišnji centar koji je u Europi igrao samo za CSKA Moskvu potpisao je na dvije godine bez ikakve opcije (team ili player) i tako se pridružio kao treći centar u rotaciji iza sunarodnjaka Timofeya Mozgova i povratnika Andersona Varejaoa. Špekulira se da će Kaun po sezoni zarađivati $2.9 milijuna koliko mu je iznosila posljednja rata u CSKA-u.

Kaun je inače ranije objavio svoju mirovinu od euro-košarke što su mnogi shvatili kao kraj njegove karijere, ali on je potvrdio da više neće igrati u Europi. Specifično za njega je da je on 2008. bio na draftu i biran je na 56. mjestu i službeno je zadnji izbor Seattle Supersonicsa koji su se preselili u Oklahomu naredne godine. Kasnije su njegova prava razmijenjena za novac i sada se Cleveland odlučio da ovog osvajača brončane medalje s Olimpijade u Londonu 2012. dovede „preko bare“.

Također, nakon mnogo komplikacija završen je potpis šestog igrača J.R. Smitha koji će kako se čini, potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan oko $10 milijuna. Svi već znamo kako je ovaj bivši Knick odustao od player opcije vrijedne $6.4 milijuna jer je smatrao da vrijedi više, ali mu to na kraju niko nije ponudio pa se tako zadovoljio s $1.4 milijun manje da nastavi igrati u istoj ekipi koja se bori za titulu. Cavsi polako sastavljaju roster za još jedan pohod na titulu NBA prvaka i trener David Blatt otprilike može računati na sličnu momčad uz par novih dodataka i par manje bitnih odlazaka. Ako ostanu zdravi i tokom sezone i tokom playoffa, Cavsi predvođeni trojkom LeBron James – Kyrie Irving- Kevin Love biti će prvi favoriti da ovaj trofej donesu u Ohio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE