Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stiglo opravdanje iz Golden Statea

U protekle 4 utakmice, Oklahoma City Thunder je nadigrala Golden State Warriorse te trenutno vode 3-1. Uspjeli su to tako što su bili fizički dominantnija momčad, te su ujedno i poboljšali obranu. Uz takvu igru još imaju i zvijezde poput Russella Westbrooka i Kevina Duranta koji „trpaju“ koševe. Tako je Oklahoma podigla svoju igru na elitnu razinu.

Na drugu stranu, Warriorsi se nisu previše odupirali silini grmljavine. Nije da smo to očekivali od aktualnih prvaka i ekipe koja drži rekord od 73 pobjede u sezoni. Draymond Green nije bio na očekivanoj razini. Igrači Oklahome su mu ušli u glavu zbog čega kao da preispituje svaku svoju odluku i ne reagira onako kako bi trebao.

A onda je tu Stephen Curry. U prošle dvije utakmice šutirao je 13-37 iz igre, 5-21 za tri. Nije nosio Warriorse onako kako je to znao raditi u regularnom dijelu sezone. Velika je mogućnost da na njegovu igru još uvijek utječe ozljeda koljena koju je zadobio ranije u doigravanju. Nije pokazivao onu agilnost kakvu je imao prije ozljede. Izvor blizak Curryju je rekao kako igra na maksimalno 70%. Thunder je to uspio iskoristiti. Ono što je pokazao u utorak navečer nije nimalo sličilo na dvostrukog MVP-ja.

Neki su nagađali da je Curry, nakon utakmice u utorak, bio ozlijeđen, što je trener Warriorsa Steve Kerr porekao rekavši kako je samo imao lošu večer.

Imali smo nekoliko trenutaka kad je Curry pokazao ono što zna kao 4. četvrtina i produžetci protiv Portlanda u 4. utakmici te 3. četvrtina u 2. utakmici protiv Thundera, ali ono čim je Curry zaslužio nagradu za MVP-ja jest konstantno dobra igra i to mu što fali. Ne može odjednom eksplodirati i potpuno promijeniti utakmicu.

Može se vidjeti da to Thunder primjećuje. Napadaju njegovu obranu znajući kako se ne može nositi s njihovim atletama. U NBA ligi nema milosti i ako ekipa ima slabost, možete biti sigurni da će druge ekipe tu slabost iskoristiti, što se upravo događa.

Možda ni zdrav Curry ne bi uspio napraviti preveliku razliku, ali posljednje dvije utakmice sigurno ne bi završile s tolikom razlikom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE