Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Što možemo očekivati od naših igrača u nadolazećoj NBA sezoni?

Bliži nam se nova NBA sezona. Bilo je puno zanimljivih prelazaka ove sezone, no, naši igrači su uglavnom ostali u svojim klubovima, osim Marija Hezonje koji se pridružio New York Knicksima te se time napokon maknuo iz Magica koji jednostavno nije bio klub u kojem bi se on mogao razviti do kraja. Sjetite se samo zadnje tri sezone u kojima su treneri Magica tratili njegov talent. Drugi igrači su tu di jesu te ću ovim člankom pokušati pretpostaviti koliko će igrati naši igrači te kakvu će ulogu imati.

Mario Hezonja – New York Knicks

Počinjemo s našim Dubrovačkim asom koji se nije baš proslavio prve tri sezone iz raznih razloga. No, on je okrenuo novi list te je prošle sezone pokazao da može igrati u NBA. Zbog toga su ga Knicksi i doveli jer vjeruju u njegov potencijal. Dolazi u mladu ekipu krcatu s velikom količinom talenta. On će dobiti priliku, ali sumnjam da će biti starter, barem ne u početku. Sve ovisi o njemu. Prva petorka će najvjerojatnije biti BurkeHardawayKnoxPorzingisKanter. Bude li ovakva petorka Mario će biti sixth man ili prvi iza. Knicksi su natrpani na njegovoj poziciji, ali nije to sada prejaka konkurencija. Dojma sam da je uz Hardawaya i Knoxa Mario najbolji SG/SF, i sada je pitanje koga će Fizdale više preferirati. Bude li se iskazao na treningu možda nekako i upadne u prvu petorku. Očekujem minimalno 20 – 25 minuta po utakmici. U svoj prvoj sezoni sigurno neće imati preveliku ulogu, ali to znači i manje pritiska. Ukoliko opravda povjerenje i izbori se za novi ugovor, Mario će za dvije sezone procvjetati.

Bojan Bogdanović – Indiana Pacers

Na redu je naš kapetan Babo Berreta koji će i ove sezone trgati mrežice svojim šutevima(nadam se). Momčad Indiane je gotovo nepromijenjena. Najveća zamjena dogodila se na mjestu bek šutera gdje je Tyreke Evens došao na mjesto showmana Lanca Stephensona. Bojan će ove nadolazeće sezone imati istu ulogu i ponovno veliku minutažu. Uz Oladipa će biti glavni scorer i stvarno će biti zanimljivo pratiti Pacerse ove sezone jer bi mogli ponovno iznenaditi. Petorka će vjerojatno biti Collison – Oladipo – Bojan – YoungTurner. Evans će vjerojatno imati ulogu kao i Lance prošle sezone jedino očekujem da će imati više minuta. Sumnjam da će maknuti Bojana iz prve petorke, ali će mu sigurno pojesti minute. No s obzirom da je Bojan prošle sezone imao gotovo 30+ minuta u prosjeku to nije preveliki problem. U svakom slučaju očekujem još jednu dobru i produktivnu sezonu našeg asa.

Dario Šarić – Philadelphia 76ers

S Bojana i Indiane skačemo do lijepe Philadelphie i našeg drugog genija Daria Šarića. Još itekako mlad igrač koji uživa u Philadelphiji, njenim navijačima i minutama koje je imao u prošlim sezonama. Ove godine se ništa ne bi trebalo promijeniti. Dovedeni su neki novi igrači, ali više s ciljem pojačanja klupe. Prva petorka će biti ista. Glavni igrači se znaju – Simmons, Joel Embiid i Šarić. Uz njih su tu naravno i Convington( može umjesto njega i Wilson Chandler – razlika se neće primijetiti) te JJ Reddick koji može na par utakmica eksplodirati, ali se od njega toliko ne očekuje. U Daria uprava Philadelphije i trener Brown imaju veliko povjerenje. Imat će ponovno veliku minutažu te na kraju krajeva veliku ulogu. Ako 76ersi stvarno osvoje Istočnu konferenciju Šarić će imati veliki udio u tome jer Simmonsu i Embiidu treba takav igrač kao Dario koji uz sve svoje kvalitete daje sve od sebe i bori se za svaku loptu ne štedeći svoje tijelo. Kao i prošlih sezona otkada je Dario tu Philu ćemo definitivno pratiti s velikim zanimanjem.

Dragan Bender – Phoenix Suns

E sada dolazimo na one igrače za koje nisam uopće siguran, kako će igrati, koliko će minuta dobiti i hoće li uopće igrati. Dragan je vrlo talentirani igrač, ali nije pokazao sve ono što zna u prijašnje dvije sezone. Ne može se reći da ne dobiva minute, pogotovo prošle sezone kada su ga stvarno forsirali. Imao je on nekoliko dobrih partija, ali fali mu konstante. Da recimo ima 10 poena u prosjeku svi bi mi bili zadovoljni. Ove sezone igrat će pod vodstvom Kokoškova koji će mu dati priliku, a on je treba znati iskoristiti. Znači ne smije se ponovno oženiti za tricu kao jedino oružje. Jednostavno ako on misli postati stretch četvorka dobro, on to može, ali time ne bi realizirao svoj talent. On nije samo tricaš, on ima odličan pregled igre, ojačao se te bi trebao poraditi na igri u reketu i s time bi dao jednu veću dimenziju svojoj igri koja je dosad nedorečena. Dobro je to što ima dobar šut, ali nije dobro kada se previše fokusiraš na njega jer kada te šut ne bude išao što ćeš onda? Petorka Sunsa će vjerojatno biti KnightBookerArizaAytonChandler. Ayton će vjerojatno igrati na poziciji četiri, ai i na poziciji pet. Ovisit će od protivnika i od sistema Kokoškova gdje će više igrati. Konkurencija Benderu osim Aytona biti će Chriss(koji, ruku na srce, nije nekakva konkurencija) i Holmes. E sada dolazimo do toga da ja nisam sto posto siguran koga će se više forsirati, svi bi mi voljeli da to bude Dragan, ali Holmes je kvalitetan i mlad igrač. Ova sezona će biti ili katastrofa ili odlična za Bendera. Ukoliko bude bio agresivan u reketu i dovede šut do razine kada bez problema bude pospremao otvorene trice ovo bi mogla biti dobra sezona za njega. Očekujem da će mu Kokoškov dati solidnu minutažu, a sada koliko solidnu ovisi naravno o samome igraču.

Ivica Zubac – Los Angeles Lakers

Dolazimo do našeg centarskog dvojca. Počinjemo s Ivicom koji će biti u drugačijoj situaciji nego prošle sezone. Suigrač mu je postao LeBron James, a čim mu je King suigrač Lakersi su odmah postali jedni od favorita. Dosta je igrača došlo  u Lakerse. No, to Zupca ne bi trebalo zabrinjavati jer mu je jedina prava konkurencija Javale McGee. MVP Shaqtin’  A folla nije baš netko koga Zubac ne bi mogao izbaciti iz prve petorke. Očekujem puno veću minutažu od Ivice ove sezone, to su mu i čelni ljudi Lakersa i obećali. Sumnjam da će Lakersi dovesti još nekoga na poziciji centra, iako, gledajući njihov roster puni su na bekovima i krilima, a stvarno tanki na visokim pozicijama. To treba iskoristiti Zubac koji je spreman za puno veću ulogu u NBA.

Ante Toni Žižić – Cleveland Cavaliers

Nema više Kinga, nema više pritiska za igrače i upravu Cavaliersa koja kreće u polagano sklapanje nove ekipe. Nisu napravili puno promjena u ekipi. Osim naravno što su doveli Sextona putem drafts, ali to je to. Iskreno, od svih naših igraća očekujem najveći iskorak od Žižića. Thompson više nema što raditi u prvoj petorci, a Love jednostavno ne funkcionira najbolje na poziciji centra. Ovo je stvarno odlična prilika za Žižića da cementira svoje mjesto u Cavsima. Prva petorka će biti SextonJR SmithDekker Love – Žižić. Nije ovo nekakva posebna momčad, ali ni ne treba biti. Sasvim su solidno mjesto da se Žižić pravilno razvije. Sada će samo vrijeme pokazati koliko će se dobro snaći naš pulen u novoj ulozi.

Bliži nam se NBA sezona, kreće ludilo i neprospavane noći. No, i dalje ćemo svi mi s velikim užitkom pratiti ono što se događa preko bare. Nadam se da će ovo biti zanimljiva i produktivna sezona za naše košarkaše.

Latest Posts

NE PROPUSTITE