Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Što smo naučili u Orlandu?

Ljetna liga u Orlandu je završila, u finalnom ogledu je Oklahoma pobijedila Houston, te sada donosimo dojmove sa stajališta svih sudionika.

Oklahoma City Thunder

Nakon ozljede Russella Westbrooka u playoffu, Reggie Jackson je preuzeo ulogu playmakera i odigrao je solidno. Čelnici Oklahome su ga poslali da odigra dvije utakmice u Ljetnoj ligi u Orlandu i s 20 poena u prosjeku je potvrdio da će biti više nego pristojna opcija na playmakerskoj poziciji.

Thunder je prošle godine ostao bez najboljeg šestog igrača Jamesa Hardena, ove godine je ostao bez Kevina Martina, ali izgleda kako su zamjenu našli u Jeremyju Lambu. Lamb, koji je došao u Oklahomu pri razmjeni Hardena u Houston, je većinu sezone proveo u razvojnoj ligi, a sada je pokazao kako je spreman biti prva napadačka opcija s klupe. Lamb je postizao u prosjeku 19 poena, 4 skoka i 3 asistencije i jedan ice-cold šut za pobjedu.

Daniel Orton bi mogao dobiti značajniju ulogu ove sezone. Orton je bio 29. izbor drafta 2010. godine i uglavnom je dosad imao mizernu minutažu. U tri utakmice koje je odigrao imao je u prosjeku 12 poena, 5 skokova i 1,7 blokada za 17 minuta.

Grant Jerret je potencijalno iznenađenje, 40. izbor drafta je imao brojke od 11 poena, 3,5 skoka po susretu uz izvrstan postotak šuta (49% iz igre i 50% za 3 poena).

Steven Adams je ono što se i mislilo, još jedan igrač koji je izabran samo zbog visine. U napadu limitiran, a u obrani prosječan.

Houston Rockets

Terrence Jones će dobiti minutaže, igrač koji je kombinacija niskog i visokog krila se nije naigrao prošle godine, ali uz Dwighta Howarda će se izvrsno uklopiti kao lažna četvorka. Jones je sa 16 poena, 6 skokova i 2,5 asistencije u prosjeku pokazao kako mora dobiti minute.

Patrick Beverley će se boriti s Jeremyjem Linom za ulogu startnog razigravača. Beverlyju možda nisu spektakularne brojke, 11 poena uz 4 skoka i 5 asistencija u prosjeku, ali ima izvrstan postotak šuta (47% za 2 i 50% za 3) i u obrani stvara velike probleme svakom playmakeru.

Robert Covington je potencijalna krađa drafta. Igrač koji nije bio uopće izabran na draftu je s 12 poena, uz 5 skokova i 2,4 asistencije oduševio čelnike Rocketsa.

Boston Celtics

Prvo ime Celticsa je uvjerljivo Kelly Olynyk, već se sada vidi kako je bio dobar potez Celticsa što su ga doveli tradeom. Olynyk ima uvjerljivo najbolju leđnu tehniku od ove generacije, a osim toga je pokazao kako može šutirati i za tri poena. S 18 poena u prosjeku, uz 8 skokova i 2,4 asistencije se već sada proziva kao jedan od igrača oko kojega će Celticsi graditi ekipu.

Fab Melo ne pokazuje znakove napretka i sve se više čini da će prošlogodišnji 22. izbor drafta opet provesti vrijeme na klupi ili u razvojnoj ligi.

Indiana Pacers

Orlando Johnson se pokazao kao ugodno iznenađenje za Pacerse, 36. izbor drafta je zabijao prosječno 14,6 poena uz 3,4 skoka i 2,6 asistencije. Možda će zbog ovih predstava u Orlandu dobiti minutaže u ekipi Indiane koja visoko cilja.

Solomon Hill je još jedno od ugodnih iznenađenja za Pacerse, 23. pick koji je zabijao 12 poena uz 5,2 skoka i 2,6 asistencija, ali je upitno koliko će se naigrati u ekipi Pacersa pokraj Paula Georgea i zdravog Dannyja Grangera.

Miles Plumlee je i ove godine u Ljetnoj ligi pokazao kako se može na njega računati. Njegovih 10 poena i skoro 10 skokova će mu donijeti ulogu koju je dosad imao Tyler Hansbrough, pošto je Tyler potpisao za Raptorse.

Miami Heat

Ian Clark je zapeo za oko mnogim generalnim menadžerima nakon Ljetne lige. Clark je bek koji nije izabran na draftu, ali je na Ljetnoj ligi izvrsnim šuterskim sposobnostima (16 poena po susretu, 48% za 2, 43% za 3) stavio sebe u diskusiju da uđe u prvu ekipu Heata.

James Ennis je također bio jedan od zamijećenih igrača u rosteru Heata. Ovaj 50. izbor drafta je bilježio 14,3 poena uz 4 skoka u prosjeku.

Detroit Pistons

Andre Drummond je pokazao kako više neće ulaziti s klupe nego da je spreman biti starter u ekipi Pistonsa. Andre još nije razvio neku posebnu leđnu tehniku, ali s 15,5 poena uz 15 skokova i 2 blokade  u prosjeku jednostavno govori kako mora igrati u petorci.

Kentavious Caldwell-Pope je započeo loše turnir, ali se postepeno kroz utakmice počeo dizati. Na kraju je 8. izbor drafta završio s 13,8 poena uz 3,8 skoka i pokazao kako će biti važna uloga u Detroitu za koji se smatra da je od ove sezone playoff ekipa.

Orlando Magic

Nova okosnica Magica, Victor Oladipo je u Ljetnoj ligi pokazao sve ono što se i očekivalo od njega. Oladipo je bek koji igra agresivnu obranu, a pitanje pri ulasku u draft je bilo može li šutirati na kvalitetnoj razini. Prosjeci su mu bili izvrsni, 19 poena (54% za 3) uz 5 asistencija i 4,3 skoka.

Rombero Osby je već od strane Kevina Duranta prozvan krađom drafta. Naime 51. izbor drafta je u Ljetnoj ligi bilježio 11 poena u 4,4 skoka u 20 minuta igre.

Maurice Harkless i Andrew Nicholson, prošlogodišnji izbori prve runde su odigrali pristojno, Harkless 13 poena u prosjeku dok je Nicholson imao 11.

Utah Jazz

Prošlogodišnji 12. izbor drafta Alec Burks je odigrao pristojnu ligu s 14 poena u prosjeku, ali još treba poraditi na igri kako bi imao značajniju ulogu u Jazzu.

Trey Burke je 9. izbor drafta od Jazzera i očekuju od njega da bude jedan od temeljaca ekipe koja je u rebuildingu. Međutim Burke je odigrao slabiji turnir, imao je 9 poena u prosjeku uz mizernih 24% iz igre i 4 asistencije.

Philadelphia 76ers

Michael Carter-Williams je nakon odlaska Jruea Holidaya novi startni playmaker u Philadelphiji. Na Ljetnoj ligi je pokazao kako će biti izvrstan play, postizao je 13,6 poena, 6,8 asistencija i 4,2 skoka, ali postotak šuta mu je bio više nego mizeran (27% za 2 i 16% za 3)

Arnett Moultrie je također imao solidnih 5 utakmica, u njima je zabilježio 12,2 poena uz 7,4 skoka.

Brooklyn Nets

Tyshawn Tylor se prošle sezone nije naigrao, ali odlaskom C.J. Watsona u Pacerse će dobiti svoju minutažu. U Orlandu je sa 16,8 poena, 3,5 asistencije i 3 skoka u prosjeku dokazao kako je spreman za ulogu back-up razigravača.

Mason Plumlee je izvrsno odigrao Ljetnu ligu, 13,2 poena i 7 skokova uz par spektakularnih poteza će definitivno pomoći njegovoj minutaži u ekipi Netsa kojima je sve osim naslova neuspjeh.

Latest Posts

NE PROPUSTITE