Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stockton & Malone: Umjetnost Pick & Rolla

Nijedan duo u povijesti NBA lige nije koristio tako dobro pick & roll kao što su to činili John Stockton i Karl Malone. Zajedno, njih dvojica su tu osnovnu napadačku akciju doveli do savršenstva – Mailman je uspijevao s lakoćom položiti ili zakucati, “iskakati” na šut, ili je odlično otvarao i kreirao prostor Stocktonu za lagan šut.

Stocktonova sposobnost da vrlo učinkovito doda jednom rukom iz driblinga te Maloneova odlična koordinacija ruku te sposobnost efikasnog završetka su ovaj duo činili nezaustavljivim.

Gdje vi rangirate Stocktona i Malonea, ako govorimo o najboljem NBA dvojcu svih vremena?

Znate li tko su pravi “ironmeni” NBA lige? Malone je propustio samo 10 utakmica u 18 sezona, a Stockton 22 utakmice u 18 sezona u dresu Utah Jazza.

Činjenica je da nikada nisu propustili NBA doigravanje i izgubili su dva NBA finala protiv najboljeg igrača ikad – Michaela Jordana. Ova dvojica nikada nisu osvojili NBA naslov te ih zato nepravedno mnogi diskreditiraju što je potpuno pogrešno.

Napisat ćemo samo neke činjenice zašto je to nepravedno:

 

Malone je drugi najbolji strijelac u povijesti NBA lige, sa 36.928 poena, što je odmah iza Kareema Abdul-Jabbara koji ima 38.387 poena. Stockton je najbolji asistent (15.806) i “kradljivac” u povijesti NBA-ja s 3.265 ukradenih lopti.

Dvojica Hall of Fame igrača su od pick & rolla, osnovnog košarkaškog poteza, učinili umjetničko djelo, te ih je bio užitak gledati u njihovih gotovo 20 godina provedenih u dresu Utah Jazza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE