Stojakoviæ dobio ponudu iz Grèke

Ovogodišnji prvak NBA lige kao èlan Dallas Mavericksa, Peja Stojakoviæ navodno je dobio ponudu iz grèkog kluba PAOK kojemu bi pomogao u kvalifikacijama za Euroligu.

Grèki sportski portal Sport.gr javlja kako je PAOK ponudio ugovor Stojakoviæu i da je igraè vrlo blizu prelaska u ovu grèku ekipu. Detalji ugovora nisu navedeni, no PAOK nudi moguænost povratka u NBA ligu nakon završetka lockouta. Stojakoviæ je pak slobodan igraè te ukoliko želi može igrati i cijelu sezonu u Europi, bez obzira na stanje oko lockouta.

Stojakoviæ je veæ igrao za PAOK, od 1994. do 1998. godine kada je proglašen najkorisnijim igraèem grèke lige. Nakon toga se uputio u NBA ligu gdje su ga 14. izborom na draftu birali Sacramento Kingsi u kojima je proveo 8 sezona. Prije dolaska u Dallas igrao je još za Indianu, New Orleans i Toronto.

U svojoj NBA karijeri odigrao je 804 utakmice te prosjeèno bilježio 17 poena i 4,7 skoka po utakmici. Ubacio je 1760 šuteva za tri poena što ga postavlja na èetvrto mjesto svih vremena NBA lige.