Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stojakoviæ nakon 13 godina rekao konaèno zbogom

Jedan od najboljih šutera u povijesti NBA lige, Predrag Stojakoviæ odluèio se povuæi jer “kada više vremena provedeš nadmeæuæi se sa svojim tijelom nego što se spremaš za utakmicu znaš da nešto nije u redu”. Sa 34 godine te s problemima s leðima i vratom donio je odluku unatoè èinjenici da pounda za nastavak igranja nije nedostajalo.

Za vrijeme svoje bogate karijere nastupao je za Sacramento Kingse u èijoj je eri postao i All-Star igraè, Indiana Pacerse, New Orleans Hornetse i Dallas Maverickse s kojima je osvojio jedini prsten prvaka. Odlazi kao pobjednik, nakon što je veæinu svoje karijere proveo kao zvijezda ekipe u kojoj je igrao, prošle godine prihvatio je nešto skromniju rolu, “istorpedirao” Lakerse i dao svoj doprinos osvajanju prstena.

Karijeru završava sa prosjekom od 17 poena po susretu te impresivnih 1760 postignutih trica što ga stavlja na èetvrto mjesto svih vremena. Da stvar bude veæa napravio je to sa 40% uspješnosti pogoðenih trica tijekom karijere te je jasno zašto bi ga podosta ekipa voljelo vidjeti u svome rosteru iako atletski možda ne odgovara zahtjevima današnje košarke.

Uz velike rezultate koje je postigao u NBA ligi ne manjka mu ni uspjeha na europskom tlu. Debitirao je za Crvenu Zvezdu sa samo 14 godina te kasnije pomogao tadašnjoj Jugoslaviji da se dokopa europske i svjetske titule.

Latest Posts

NE PROPUSTITE