Saturday, July 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stoudamire iz Phoenixa u New York Knickse

Nakon višesatnih pregovora uprava NBA kluba New York Knicksa dogovorila je petogodišnju suradnju vrijednu oko 100 milijuna dolara s Amareom Stoudamireom, sada veæ bivšim krilnim košarkašem Phoenixa.

Potvrdio je to Stoudamireov agent Happy Walters u razgovoru za Yahoo!Sports, a ugovor ne može službeno biti potpisan do èetvrtka, kada æe uprava NBA lige i službeno odrediti visinu salary capa.

Stoudamire je tako postao prvi od zvuènih slobodnih agenata NBA lige u ljetnom periodu koji je izabrao novu sredinu, a u New Yorku se nadaju da æe mu uspjeti prikljuèiti još jednu veliku zvijezdu, LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea ili Chrisa Bosha, s kojima su pregovarali prošlog tjedna.

Osjeæam se sjajno, poput pionira koji pokazuje svoju sposobnost voðe. Osjeæam se potpuno ugodno, potpuno samouvjereno da æe moje sposobnosti voðe odvesti momèad do neèeg sjajnog u nadolazeæoj sezoni. Knicksi su se opet vratili“, kazao je 27-godišnji Stoudamire ispred Madison Square Gardena, noseæi plavu kapu New York Knicksa.

Komentirao je i sjajni 208 centimetara visoki eksplozivni košarkaš i potencijalni dolazak “Kralja Jamesa” u Knickse.

Igrati s LeBronom bilo bi sjajno. Ali opet, nisam siguran kakvi su njegovi planovi i èemu naginje. Ako naginje ka New Yorku, onda bi to bilo sjajno za nas.

Stoudamirea su kao devetog picka prve runde drafta 2002. godine izabrali Sunsi i svih osam sezona svoje karijere dosad proveo je u Phoenixu. Ukupno je na prosjeku od 21.4 koša, 8.9 skokova i 1.4 blokade u regularnom dijelu sezone.

Dolaskom u New York Stoudamire se ponovo ujedinio s Mikeom D’Antonijem, trenerom s kojim je suraðivao u Phoenixu izmeðu 2003. i 2008. godine. Pod njim je u svakoj sezoni ostvarivao prosjek od najmanje 20 koševa po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE