Thursday, June 1, 2023

ZADNJE OBJAVE

Stoudamire: Odlazim ako se ubrzo ne dogovorimo oko produljenja

Krilni centar NBA momèadi Phoenix Sunsa Amar’e Stoudamire (27) kaže da je spreman napustiti redove svojeg aktualnog kluba ukoliko ubrzo ne doðe do sporazuma oko produljenja ugovora.

Stoudamire od 1. srpnja ulazi u posljednju godinu svog ugovora sa Sunsima (u kojoj æe inkasirati 17 milijuna dolara), toènije može izabrati ulogu slobodnog agenta i prema tome svi klubovi u NBA ligi mogu licitirati za njegovu kupnju.

U redove košarkaške momèadi iz Phoenixa Stoudamire je stigao 2003. godine i otad brani boje Sunsa, a kaže da bi to nastavio èiniti i dalje, ali uz bogati ugovor.

“Ove smo sezone navijaèe zainteresirali za košarku ponovo (nastup u finalu Zapada, poraz od Lakersa 4-2, op.a.). Želim zadržati to visoko uzbuðenje za navijaèe i cijelu ekstazu oko Phoenix Sunsa” komentirao je Stoudamire.

Phoenix mu trenutno može ponuditi najbolje uvjete od svih ostalih klubova, šestogodišnji ugovor vrijedan oko 127 milijuna dolara. Upitan misli li da æe tako usitinu i biti, Stoudamire je komentirao:

“Postoje velika šanse da hoæe. Moj agent Happy Waters bi se uskoro trebao sastati sa Steveom Kerrom (generalni menadžer Sunsa) i Robertom Sarverom (predsjednik kluba). Njima æu prepustiti razgovor. A ja æu uskoèiti tek na kraju. Nakon tog razgovora znat æe se puno više. Najvažnije mi je da doðe do dogovora ubrzo tako da mogu davati svoj maksimum za klub i osjeæati se ugodno. Mislim da je stoga u redu tražiti maksimalni ugovor s obzirom na rezultate, stalne plasmane u doigravanje i šezdesetak pobjeda u sezoni proteklih nekoliko godina.”

Prošle je sezone Stoudamire ostvarivao prosjek od 23.1 koša i 8.9 skokova, a u karijeri je na prosjeku od 21.4 koševa i 8.9 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE