Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stoudemire: Nitko me nikad nije učio igrati obranu

Zvijezda New York Knicksa Amar’e Stoudemire odigrao je prvoga dana 2013. godine svoju prvu utakmicu ove sezone, nakon što se oporavio od ozljede koljena zbog koje je morao propustiti prvi dio sezone, odnosno prvih 30 utakmica svoje ekipe.

Nije se Stoudemire posebno proslavio, postigao je tek 6 poena uz 1 skok za 16 minuta na parketu, a njegovi Knicksi izgubili su 100:105 od Portland Trail Blazersa. Jedna od najvećih kritika na njegovu igru, ne samo ovu protiv Portlanda, nego općenito, je da ne zna igrati u obrani. On je za to ponudio svoje objašnjenje, indirektno se obraćajući svojim bivšim trenerima.

“Nikada me nitko nije učio igrati obranu”, izjavio je Stoudemire, a taj komentar najviše se odnosi na trenera Mikea D’Antonija, koji ga je trenirao pet sezona u Phoenixu i sezonu i pol u New Yorku. “Po prvi puta u karijeri trener mi je stručnjak za obranu i mislim da će mi to puno pomoći.”

Stoudemire će dok ne postigne optimalnu razinu forme ulaziti u igru s klupe, a kaže da mu to nije problem i da će prihvatiti taj izazov. Pitanje je samo hoće li se to nastaviti do kraja sezone, ili je to tek privremeno rješenje. Problem leži u sličnosti njegove igre s igrom Carmela Anthonyja, koji ove sezone igra na poziciji “četvorke” i to se pokazalo kao pun pogodak.

“Prihvaćam to kao jedan izazov s kojim ću se rado pozabaviti”, rekao je Stoudemire za NY Daily News, a svoj komentar o nešto lošijim igrama u posljednje vrijeme dao je trener Mike Woodson.

“Velika je razlika u odnosu na početak sezone i posljednja tri dana. Malo smo popustili i nismo u potpunosti predani igri. Sve što tražim od igrača je da kada obuku dres da daju sve od sebe”, izjavio je Woodson čija ekipa trenutno zauzima drugu poziciju Istočne konferencije s 21 pobjedom i 10 poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE