Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stoudemire odveo Knickse do osme uzastopne pobjede

New York Knicksi upisali su osmu pobjedu za redom do koje ih je vodio Amare Stoudemire koji se nakon ove utakmice upisao u knjige rekorda Knicksa.

Susret su bolje otvorili domaæini te su veæ u prvoj èetvrtini imali dvoznamenkastu prednost, no Nuggetsi u drugom periodu igre ubacuju 41 poen te se na poluvrijeme odlazi s minimalnom prednošæu Knicksa od “pola koša” prednosti.

Treæu èetvrtinu ponovno bolje otvaraju domaæini te opet dolaze na dvoznamenkastu prednost. No ni ovoga puta ta se prednost nije zadržala dugo. Naime, poèetkom posljednje èetvrtine Stoudemire je napravio dvije osobne pogreške te je s 5 prekršaja sjeo na klupu. Tada Nuggetsi preko nekoliko polaganja Tya Lawsona dolaze u prednost 111-110 6 minuta prije kraja. Tada se vratio Amare u igru i postigao 6 poena za redom te održavao minimalnu prednost Knicksa.

Toèno minutu prije kraja susreta Stoudemire postiže svoj 30. poen na utakmice te postaje prvi igraè Knicksa koji je uspio u 8 uzastopnih susreta ubaciti 30 ili više poena. Prije Amarea rekord je držao Willie Naulls sa 7 uzastopnih utakmica od 30 i više.

Trideset sekundi prije kraja Wilson Chandler ubacuje tricu za vodstvo New Yorka od 3 razlike nakon èega Carmelo Anthony radi prekršaj u napadu te se ekipe od tada izmjenjuju na liniji slobodnih bacanja, gdje su Knicksi uspjeli oèuvati prednost i pobijediti rezultatom 129-125.

Novi rekorder Knicksa Amare Stoudemire utakmicu je završio sa 30 poena i 8 skokova, a veæinu lopti dobio je od Raymonda Feltona koji je uz 19 poena podijelio i 17 asistencija, svoj rekord sezone, dok mu je rekord karijere 19 asistencija. Uz njih dvojicu treba spomenuti i Chandlera koji je osim kljuène trice pola minute prije kraja ubacio još 4 trice te na kraju prikupio 27 poena i 7 skokova.

Kod Nuggetsa najistaknutiji je bio dvojac Anthony – Nene. Anthony je postigao 31 poen uz 13 skokova dok je Nene ubacio 26 uz 8 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE