Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stoudemire preporodio Knickse

Prošle sezone navijaèi Knicksa nisu mogli niti sanjati da æe ovu sezonu igrati toliko atraktivno, a ujedno i toliko uspješno. Dovoðenjem krilnog centra iz Phoenix Sunsa, Amar’ea Stoudemirea, dobili su dimenziju više pod košem.

Uz spomenutog Stoudemirea tijekom ljeta se kao pojaèanje Knicksa govorilo i o Carmelu Anthonyju, LeBronu Jamesu i ostalim zvijezdama, no na kraju su se morali zadovoljiti samo Stoudemireom. I nisu pogriješili.

Kako je sezona poèela Knicksima se nije dobro pisalo, imali su omjer pobjeda i poraza 3-8 no protiv Kingsa je krenula nezaustavljiva serija od 13 pobjeda i samo 2 poraza. A tko je krivac za to? Naravno Amar’e Stoudemire. 28-godišnji èarobnjak sa Floride vodio je uz pomoæ Raymonda Feltona i Wilsona Chandlera Knickse vodio do brojnih pobjeda.

Amare je broj jedan u Istoènoj konferenciji“, izjavio je generalni direktor Knicksa Donnie Walsh. “Igraèi ga pokušavaju zaustaviti no to im ne polazi za rukom. Amare je izvrstan, kako kao èovjek tako i kao košarkaš.”

Treba napomenuti i njegov niz od 9 utakmica u kojima je postigao 30 ili više poena. Taj pothvat nije niti jedan igraè u povijesti Knicksa do sada uspio postiæi. Što se tièe ovog rekorda u cijeloj NBA ligi, njega drži Wilt Chamberlain koji je tijekom sezone 1961/1962 uspio ubaciti 30 i više poena u èak 65 uzastopnih utakmica!

Ove sezone ima prosjek od 26,7 poena, 9,1 skoka te 2,4 asistencije po utakmici. Knicksi su ove sezone na dobrom glasu u New Yorku, navijaèi osjeæaju da se nešto dobro zaista dogaða.

Latest Posts

NE PROPUSTITE