Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Štrajk donosi ipak nešto dobroga?

“Budemo li štrajkali, mogao bih doæi pomoæi reprezentaciji na Eurobasketu u Litvi” rekao je njemaèki krilni košarkaš Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki u izjavi za ESPN.

Njemaèka bi košarkaška vrsta mogla profitirati ne dogovore li vlasnici NBA klubova i Udruženje profesionalnih košarkaša NBA lige novi kolektivni ugovor o raspodjeli dobiti, kojim vlasnici pokušavaju “skresati” igraèke ugovore. Odgoda iduæe sezone do konaènog dogovora stoga se u ovom trenutku èini realnijom no ikad ranije.

Isti se scenarij odigrao uoèi sezone 1998-99, koja je poèela 5. veljaèe, sadržavala samo 50 utakmica osnovnog dijela sezone i završila trijumfom San Antonio Spursa predvoðenih mladim Timom Duncanom.

“Nadam se i dalje da æemo u predstojeæem vremenu uspjeti pronaæi dogovor s vlasnicima, te odigrati sezonu u potpunosti. Nažalost, to se u ovom trenutku ne èini izvjesnim” rekao je 32-godišnji Nijemac dodavši takoðer:

“Sjajno sam se zabavio na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. Volio bih pomoæi mlaðim igraèima da dožive san: nastup na Olimpijskim igrama. No, moj dolazak takoðer ovisi o ishodu ove sezone. Bude li se Dallas u doigravanju zadržao do lipnja, od mog angažmana u nacionalnom sastavu neæe biti ništa.”

Uspije li Dallas doista u tome, znaèi da æe igrati finale doigravanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE