Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sudionici i raspored događanja tijekom All-Star vikenda

Ove noći započinje All-Star vikend u New Orleansu koji će vrhunac doživjeti u nedjelju, kada će se odigrati 63. po redu All-Star utakmica najvećih NBA zvijezda današnjice.

Završna All-Star utakmica je glavni događaj, no prije toga nas očekuje cijeli vikend zanimljivih događanja i natjecanja.

Prvo će u petak biti odigrane dvije utakmice, susret između poznatih osoba (Celebrity Game), a zatim i utakmica mladih NBA zvijezda, igrača prve i druge godine u ligi (Rising Stars Challenge). Prije toga će biti objavljeni novi umirovljeni igrači koji će dobiti svoje mjesto u Dvorani slavnih.

U utakmici slavnih osoba nastupit će Kevin Hart, Erin Heatherton, Nick Cannon, Mike Golic, Mike Greenberg, Jesse Williams, Michael B. Jordan, Arne Duncan, Bruce Bowen, Terrence Jenkins, Kristen Ledlow, Stan Verrett, Skylar Diggins i Elena Delle Donne. Na Rising Stars utakmici snage će odmjeriti “Team Hill” i “Team Webber”. Za ekipu Granta Hilla nastupit će Damian Lillard, Bradley Beal, Andre Drummond, Harrison Barnes, Terrence Jones, Giannis Antetokounmpo, Jonas Valanciunas, Dion Waiters i Miles Plumlee (koji mijenja ozlijeđenog Peru Antića), a suprotstavit će im se Anthony Davis, Michael Carter-Williams, Tim Hardaway Jr., Trey Burke, Jared Sullinger, Mason Plumlee, Victor Oladipo, Steven Adams i Kelly Olynyk, pod vodstvom Chrisa Webbera s klupe.

Subotnja večer donosi tradicionalna natjecanja u šutiranju legendi, vještinama, tricama i zakucavanjima. Cijeli program započinje od 2 sata i 30 minuta iza ponoći, a vrhunac večeri, natjecanje u zakucavanju, očekuje se da započne oko 4 sata iza ponoći. Prije ovih natjecanja All-Star utakmicu odigrat će igrači iz razvojne lige (D-League).

Na natjecanju u šutiranju u kojem sudjeluju legende lige (Shooting Stars) gledat ćemo četiri ekipe. Jednu čine Tim Hardaway mlađi i stariji te Elena Delle Donne, a drugu Chris Bosh, Dominique Wilkins i Swin Cash. Oni predstavljaju Istočnu konferenciju, a Zapad će predvoditi Stephen Curry, Dell Curry i Becky Hammon u jednoj ekipi te Kevin Durant, Karl Malone i Sklyar Diggins u drugoj.

Natjecanje u vještinama (Skills Challenge) također je podijeljeno u četiri ekipe. Na Istoku jednu ekipu čine Giannis Antetokounmpo i DeMar DeRozan, a drugu Michael Carter-Williams i Victor Oladipo, dok su na Zapadu upareni Trey Burke s Damianom Lillardom te Goran Dragić s Reggiejem Jacksonom.

Za naslov najboljeg tricaša lige borit će se Arron Afflalo, Bradley Beal, Kyrie Irving i Joe Johnson kao predstavnici Istoka, te Marco Belinelli, Stephen Curry, Damian Lillard i Kevin Love kao predstavnici Zapada.

Najatraktivnije natjecanje, natjecanje u zakucavanju, imat će šest sudionika. Paul George, Terrence Ross i John Wall su predstavnici Istoka, a Zapad predvode Harrison Barnes, Damian Lillard i Ben McLemore.

Nedjelja je rezervirana za samu All-Star utakmicu NBA zvijezda. Početnu petorku Zapada čine Kevin Durant, Blake Griffin, Kevin Love, Stephen Curry i James Harden (koji mijenja Kobeja Bryanta), dok će s klupe u igru ući LaMarcus Aldridge, Dwight Howard, Damian Lillard, Dirk Nowitzki, Tony Parker, Chris Paul i Anthony Davis. Za Istok će utakmicu započeti LeBron James, Paul George, Carmelo Anthony i Kyrie Irving, dok je još uvijek neizvjestan nastup Dwyanea Wadea. S klupe će na svoju priliku čekati Chris Bosh, DeMar DeRozan, Roy Hibbert, Joe Johnson, Paul Millsap, Joakim Noah i John Wall.

Raspored NBA All-Star vikenda:

(vremena su izražena prema srednjoeuropskom vremenu)

Petak/Subota:

21.30 Objava novih Hall of Fame igrača
01.00 Sprint NBA All-Star Celebrity Game
03.00 BBVA Compass Rising Stars Challenge

Subota/nedjelja:

21.00 All-Star utakmica razvojne lige
01.00 Press konferencija komesara lige Adama Silvera
02.30 Početak natjecanja:
– Sears Shooting Stars
– Taco Bell Skills Challenge
– Foot Locker Three-Point Contest
– Sprite Slam Dunk

Ponedjeljak:

02.00 NBA All-Star utakmica

Latest Posts

NE PROPUSTITE