Tuesday, June 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sukob Johnsona i Thomasa: Magic je gay!

Uskoro æe se u knjižarama naæi knjiga ponajboljeg košarkaša svih vremena, Earvina Magica Johnsona. Publicitet i dobru prodaju veæ najavljuje sukob s Isiahom Thomasom.

“Povrijeðen sam i osjeæam se iskorišteno. Sve me je ovo nekako zaslijepilo, jer svaki puta kada bismo se susreli Magic se ponašao poput prijatelja. Na svakoj utakmici Knicksa koju je pohodio stajali smo zajedno u tunelu koji vodi u svlaèionice i prièali. Išli smo zajedno i na veèere i uistinu ovo nisam mogao pretpostaviti” kazao je legendarni playmaker Detroit Pistonsa i stanovnik košarkaške Kuæe svlanih.

Odnosi izmeðu ovog dvojca uzburkali su se nakon što je Johnson najavio knjigu pod nazivom “When the Game Was Ours”, koju supotpisuju Larry Bird i Jackie MacMullan, a èiji je službeni izlazak najavljen za 4. studenoga.

Dio knjige posveæen je i Thomasu, kapetanu Pistonsa koji je èesto prijetio jednom od najveæih rivalstava u povijesti NBA lige, onom izmeðu Magicovih LA Lakersa i Birdovih Boston Celticsa, a poglavlja u kojima se Thomas spominje nisu u svjetlom kontekstu.

Piše Magic o razlozima zbog kojih Thomasa (iako je to igrama zasluživao) nije bilo u originalnom Dream Teamu:

“Nitko ga ondje nije želio, Michael (Jordan) nije želio igrati s njime, Scottie (Pippen) nije želio biti dio iste momèadi s njime, Bird ga nije zagovarao. Karl Malone ga nije želio. Tko je govorio: Mi trebao tog momka? Nitko.”

“Drago mi je da je napokon priznao da je on bio taj koji me nije želio u momèadi, a sve ove godine Jordan je preuzimao krivnju za to. Samo bih volio da je imao hrabrosti to mi reæi u lice, a ne napisati u nekoj prokletoj knjizi na kojoj æe zaraditi novac” dodao je Thomas.

Ipak, najšokantinija Magicova tvrdnja u knjizi je ona da je Thomas kriv za širenje glasina o njegovoj seksualnosti, nakon što je razigravaè Lakersa potvrdio da je zaražen virusom HIV-a. Tvrdi Magic da je Thomas u tim trenucima poèeo prièati o njemu u kontekstu istospolne ljubavi.

“To nisam mogao povjerovati. Da èovjek za kojeg sam smatrao da na njega mogu raèunati širi te glasine. Osjeæao sam se kao da me udario u trbuh”, piše Magic, na što Thomas odgovara:

“Ono što mnogi ne znaju je da je prije Magica virusom HIV-a zaražen bio i moj brat. Umro je od HIV-a, side i konzumiranja droge. Dakle, o tome sam znao mnogo više, buduæi sam s time i živio. Njegovi su komentari idiotski.”

Glavni Magicov izvor za tvrdnje o Thomasovom širenju neistina je Lon Rosen, prijatelj zvijezda Lakersa kojem je Thomas 1991. godine navodno kazao:

“Èujem da je Magic gay.”

“Ma daj, pa poznaješ ga predobro da bi to mislio” odgovorio je Rosen, na što je igraè Pistonsa dodao:

“Poznajem, ali ne znam što radi kada je u Los Angelesu.”

Thomas sada tvrdi da je upravo on jedan od onih koji su zagovarali Johnsonov povratak u NBA ligu i igranje na All-Star utakmici 1992. godine kada su drugi košarkaši u strahu takvu pomisao odbacivali:

“Bilo mi ga je žao, ali dovoljno sam bio upoznat s bolešæu da zakljuèim kako se on ne treba umiroviti. Karl Malone i ostali su govorili da ne žele igrati ukoliko æe on nastupiti. Znate li kako se sve to preokrenulo? Sazvao sam sastanak sa svima njima i rekao im da ne samo da æe Magic zaigrati, nego æemo mu svi pružiti ruku i izgrliti se s njim. Ja sam bio prvi koji je to uèinio i pritom sam ga i poljubio ne bih li tako svima dokazao da se virus HIV-a ne širi na takav naèin. Možete sve upitati je li uistinu tako i bilo, samo mi nije jasno zašto je, ako je tako razmišljao o meni, uzvratio poljubackazao je Thomas i zakljuèio:

“Mislim da Magic vjeruje krivim ljudima, a ne najbližima. Lon Rosen to svakako nije, a meni je dozlogrdilo da me ljudi iskorištavaju zato što misle da neæu ništa odgovoriti. E, pa ti su dani gotovi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE