Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi doveli igrača koji pokriva Šarićevu poziciju

Phoenix Sunsi nisu imali previše aktivno ljeto, barem ne u odnosu na ostale franšize. Draftom su priključili talentiranog Camerona Johnsona, krilo sa prestižnog UNC-a  velikog potencijala, i Tya Jeromea, beka koji je proljetos sa sveučilištem Virginia postao NCAA prvak.

Od iskusnijih, pridodali su slobodnog agenta Rickyja Rubija koji je, vidjeli smo svi kako odigrao Svjetsko prvenstvo u Kini – postao prvakom svijeta i MVP-em, te našeg Darija Šarića. Razvoj je to događaja koji je Šibenčaninu odgovarao s obzirom da se, prije svega, maknuo iz hladne Minnesote gdje se nikako nije mogao priviknuti na način života uvjetovan klimatskim prilikama.

No to ne znači da ga u Phoenixu čekaju zagarantirane minute. Morati će se itekako izboriti za vrijeme na terenu, a u prilogu tome govori i činjenica da se momčadi iz Arizone pridružio rookie Norense Odise putem tzv. Exhibit 10 ugovora.

203 centimetara visoko krilo nedraftirani je slobodni agent, a branio je boje Texas Techa s kojim je došao do finala NCAA turnira prošle sezone u kojem je izgubio od gore spomenute Virginije.

Sunsi trenutno imaju 18 igrača na rosteru za trening kamp, a mogu prirodati još dvojicu. Odise će se pridružiti suigraču iz Red Raidersa Tariqu Owensu, naravno ako zadovolji na trening kampu. U pitanju je dobar bloker, a pokriva pozicije četiri i pet. Startao je u 37 od 38 utakmica Red Raidersa prošle sezone, a upisao je brojke od 4.2 poena, 5.4 skokova i 0.9 blokada u svojoj četvrtoj godini.

Latest Posts

NE PROPUSTITE