Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi iznenadili Spurse, 54 poena Curryja u porazu

Posve neočekivan poraz doživjeli su košarkaši San Antonija u noći sa srijede na četvrtak. Najbolja momčad NBA lige izgubila je domaći ogled protiv Phoenixa, najlošije momčadi Zapadne konferencije.

Pobijedili su gosti iz Arizone 105:101 u produžetku i to nakon što su Spursi ubacili jedan jedni poen u dodanih pet minuta. Phoenix je time zaustavio i dugotrajni niz San Antoniija koji je pobijedio prije ovoga u osamnaest vezanih domaćih utakmica. Posljednji domaći poraz San Antonio je pretrpio dalekoga 19. studenoga prošle godine, a i tadašnji pad od Clippersa je bio daleko shvatljiviji od ovog posrtaja.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Stephen Curry (54)
  • Asistencije: Jose Calderon (18)
  • Skokovi: Tyson Chandler (28)
  • Ukradene lopte: Iman Shumpert (6)
  • Blokade: Al Horford (5)

Čudno je kako su Spursi uopće izgubili utakmicu u osnovnom dijelu jer je tri sekunde prije kraja Manu Ginobili kod 99:97 za domaćina imao dva slobodna bacanja. Prvo je pogodio, drugo promašio. No, u tri sekunde se dogodio i obrambeni skok, asistencija preko cijelog parketa i trica Wesleyja Johnsona za produžetak u kojem je Phoenix bio bolji.

Jermaine O’Neal je za goste upisao 22 poena i 13 skokova, a Slovenac Goran Dragić 13 poena i 13 asistencija.

Ludu je večer imao Stephan Curry iz Golden State, ali uzalud, jer je njegova momčad izgubila kod New Yorka 109:105. No, Curryjeve brojke su bile impresivne – ubacio je 54 poena, imao šest skokova, sedam asistencija, tri ukradene lopte i šut 18/28. Curry je uz to gađao i sjajnih 11/13 za tri poena, ali konačna se nagrada za sve to nije dogodila.

Na drugoj strani je pod koševima carevao Tyson Chandler s čak 28 skokova, uz 16 poena, dok je Carmelo Anthony ubacivao kada je bilo najpotrebnije (35 poena i osam skokova). Zabio je Melo i ključni koš za konačnih 109:105 četrdesetak sekundi prije kraja.

Nakon All-Star utakmice Kevin Durant je ostvario drugi triple-double učinak. S 18 poena, 11 skokova i 10 asistencija predvodio je Oklahoma City u uvjerljivoj pobjedi protiv New Orleansa 119:74. Ostatak posla je kao i obično obavio Russell Westbrook s 29 poena.

Iako Cleveland igra bez najboljeg igrača Kyrieja Irvinga, to mu ne smeta da pobjeđuje. Bez Irvinga su Cavsi prije 24 sata pobijedili Chicago u gostima, a ovom prilikom i Toronto pred svojim navijačima 103:92. Opet je najbolji igrač u pobjedi bio Dion Walters s 23 poena i šest dodavanja.

Odličnu je večer imao i Monta Ellis koji je predvodio Milwaukee do druge pobjede na proputovanju Zapadom. Nakon uspjeha kod Dallasa ta je momčad slavila i kod Houstona 110:107 uz 27 poena, 13 asistencija, te po šest skokova i osvojenih lopti Ellisa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE