Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi na noge Thunderu, Clippersi domaæini Nuggetsima

Nakon juèerašnjih samo pet utakmica veèeras nas oèekuje rekordna veèer što se tièe cijele sezone. Èak èetrnaest utakmica æe biti na rasporedu pa uopæe ne sumnjamo u manjak zanimljivosti. Najuzbudljivije bi trebalo biti kod onih ekipa koje se još uvijek bore za doigravanje. Dallas – Houston, Denver – L.A. Clippers i Phoenix – Oklahoma su svakako te utakmice i tamo oèekujemo najviše neizvjesnosti. U ostalim utakmicama se izdvaja derbi osakaæenog Orlanda i Bostona te gostovanje Knicksa kod Netsa koji æe od sljedeæe sezone biti gradski rivali.

Washington Wizards – Milwaukee Bucks  01.00

Èetvrti susret izmeðu ove dvije ekipe ove sezone, ali najvažniji do sada za Buckse. Naime, nalaze se na devetoj poziciji Istoka sa omjerom 29-31, a ispred njih je Philadelphija sa omjerom 31-30. Posljednju su utakmicu ugostili Indianu i upisali su poraz (99:105). Najviše poena je upisao Monta Ellis (20), ali je odlièno odigrao i Brandon Jennings koji je bio blizu triple-doubleu (16 poena, 10 asistencija i 8 skokova). Wizardsi su posljednju utakmicu igrali protiv Chicago Bullsa i pobjedili su 87:84. Najbolji u ekipi je bio Kevin Seraphin sa 21 poenom i 13 skokova, a dobar je bio i John Wall sa 16 poena i 5 asistencija. Ta ih pobjeda nije pomaknula sa predzadnjeg mjesta Istoka gdje su se odavno zabetonirali. Domaæoj ekipi neæe nastupiti Andray Blatche, Rashard Lewis, te Roger Mason Jr. Upitni su nastupi Trevora Bookera i Nenea. Bucksima neæe nastupi Kwame Brown.

Prednost dajemo Bucksima koji moraju pobijediti ako žele igrati meðu najboljih osam Istoka.

Charlotte Bobcats – Chicago Bulls  01.00

Treæi susret izmeðu najgore ekipe u povijesti lige i trenutno najbolje ekipe Istoka. Bobcatsi su prošlu utakmicu igrali protiv Hornetsa i doživjeli su 17. poraz u nizu (67:75). Najbolji je bio Gerald Henderson sa 27 poena, a slijedio ga je rookie Kemba Walker sa 14 poena i 5 skokova. Imali su katastrofalnu realizaciju šuta iz igre (30%), a iz 16 pokušaja šuta za tri poena pogodili su samo jednom. Bullsima prošlu utakmicu ponovno nije nastupio Derrick Rose, te je dostigao broj od 14 utakmica koje nije nastupio iz 17 posljednjih utakmica tima. Poraženi su od Washingtona rezultatom 84:87. Najbolji je bio Richard Hamilton sa 22 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Dobar je bio i C. J. Watson sa 17 poena i 8 asistencija. Domaæoj ekipi neæe nastupiti Eduardo Najera, Reggie Williams i Corey Maggette, a upitan je D. J. Augustin. Kod Bullsa je upitan nastup Derricka Rosea i Loula Denga.

Ne sumnjamo da æe Chicago opravdati ulogu favorita te lagano doæi do pobjede.

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers  01.00

Cleveland igra loše u posljednje vrijeme (tek tri pobjede iz deset posljednjih utakmica). Vjerojatno je jedan od razloga neigranje ponajboljeg igraèa u ekipi rookiea Kyriea Irvinga koji nije nastupio posljednjih devet utakmica. To je iskoristio Manny Harris koji je upisao 18 poena i time je bio najbolji strijelac sinoæ u poraz od Detroita 77:116. Dobar je bio Tristan Thompson koji je upisao double-double (12 poena i 13 skokova). Sixersi su sinoæ ugostili Indianu i doživjeli su treæi poraz u nizu (97:102). To ih je dovelo u nezgodnu situaciju jer se nalaze na osmoj poziciji, a sa devete im prijete Milwaukee Bucksi utakmicom manje, ali i sa dvije pobjede manje. Sinoæ je najbolji bio Andre Igoudala sa 23 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Dobar je bio i Thaddeus Young koji je upisao 19 poena i 6 skokova. Clevelandu neæe nastupiti Anderson Varejao i Daniel Gibson, a upitani su nastupi trojice igraèa ( Kyrie Irving, Semih Erden, Alonzo Gee). Philadelphia je kompletna. Ovo im je treæi meðusobni dvoboj, a do sada obje pobjede ima današnja gostujuæa ekipa.

Prednost dajemo Philadelphiji jer nemaju pravo na kiks ako žele nastupiti u doigravanju.

New Jersey Nets – New York Knicks  01.30

Ovo je treæi ovosezonski meðusobni susret izmeðu ove dvije ekipe (za sada je rezultat 1-1). Netsi su posljednju utakmicu igrali sa Miamijem, i iako su poraženi 98:101, moramo reæi kako su se borili lavovski. U jednom su trenutku imali èak 13 poena prednosti, ali se u zadnjoj èetvrtini nisu mogli nositi sa LeBronom Jamesom koji im je sam u zadnjoj èetvrtini dao 17 poena. Odliènu utakmicu je odigrao Kris Humphries koji je upisao 29 poena i 8 skokova. A jako dobar je bio i mladi MarShon Brooks koji je upisao 24 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Valja spomenuti kako je Netsima ovo predzadnja utakmica koju æe igrati u svom Prudential Centru pošto se od sljedeæe sezone sele u Brooklyn, New York. Knicksi su sinoæ na svom terenu pobijedili Celticse 118:110. Èetiri igraèa su sama upisala 105 poena (Carmelo Anthony 35, J. R. Smith 25, Steve Novak 25, Tyson Chandler 20), a meðu njima se posebno istaknuo Anthony koji je upisao drugi triple-double u karijeri (35 poena, 12 skokova i 10 asistencija). Netsima neæe nastupiti pet igraèa (Deron Williams, Brook Lopez, Damion James, Jordan Farmar, Keith Bogans), a upitan je Gerald Wallace. Knicksima neæe nastupit Jeremy Lin, Bill Walker, te Amar’e Stoudemire èiji se povratak oèekuje prekosutra u utakmici protiv Clevelanda. Upitan je još nastup Barona Davisa.

Prednost dajemo Knicsima zbog toga što su kvalitetniji, ali moramo uzeti u obzir da æe igraèi Netsa željeti ostaviti dobar dojam kao oproštaj od dvorane.

Atlanta Hawks  – Detroit Pistons  01.30

Atlanta Hawksi (36-25) su nakon iznenaðujuæeg poraza kod kuæe od Toronta, odmah sutradan slavili u Kanadi sa uvjerljivih 109:87. Nakon izjednaèenog prvog dijela, u nastavku su gosti odigrali mnogo bolje te pred sam kraj odlaze i na najviših 24 koše prednosti.  Od šest dvoznamenkastih igraèa Atlante, najviše je zabio Ivan Johnson 21 koš. Atlanta je trenutno peta, ali sa istim omjerom na šestom mjestu je Orlando Magic, tako da im u zadnjim utakmicama predstoji teška borba. Detroit (23-38) je juèer kod kuæe ostvario najveæu pobjedu ove sezone. Sa 116:77 su slavili protiv Cleveland Cavaliersa. Najveæa prednost je iznostila èak 50 koševa (100:50). Ben Wallace je sinoæ bio jedini Pistons koji se nije upisao u strijelce, a najviše je zabio Brandon Knight 28 koševa.

Atlanta mora dobiti ovu utakmicu i teško da gosti mogu do nekog iznenaðenja.

Miami Heat – Toronto Raptors  01.30

Miami Heat (43-17) trenutno ima tri pobjede u nizu,a zadnju je ostvario na gostovanju kod New Jersey Netsa, rezultatom 101:98. Sredinom zadnje èetvrtine rezultat je bio 89:84 za New Jersey, a onda je na scenu stupio LeBron James. Zabio je svih 17 preostalih koševa Heata i donio pobjedu s kojom su produžili nadu da još mogu dostiæi Chicago Bullse. LeBron James je utakmicu završio sa 37 koševa, a tom predstavom si je vjerojatno osigurao nagradu za MVP-a sezone. U izostanku Dwyane Wadea, više je lopti dobio Chris Bosh koji je to iskoristio, te upisao 22 koša i 15 skokova. Toronto (22-40) je kao što smo u prethodnoj najavi napisali, kod kuæe uvjerljivo poražen od Atlanta Hawksa sa 87:109. U porazu se najviše istaknuo Demar DeRozan sa 22 koša.

Iako æe vjerovatno i danas odmarati Dwyane Wadea, Miami ne bi trebao imati nikakvih problema sa slabašnim gostima.

Boston Celtics  – Orlando Magic  02.00

Boston Celticsi (36-26) su sinoæ otišli u New York po petu uzastopnu divizijsku titulu. Nadahnuta napadaèka izvedba domaæina odgodila je to slavlje, bilo je 110:118 za New York Knickse. Jednoj od najboljih obrana lige, koja je u prethodne tri utakmice bila na prosjeku od 80 primljenih poena, Knicksi su zabili 118 i oèito je da su imali loš dan. Klupa Bostona je zabila 2 poena, dok je klupa domaæina ubacila èak 55. Paul Pierce je bio vrlo raspoložen te je ubacio 43 koša. Orlando  (36-25) je u ponedjeljak ugostio  Philadelphiju bez Dwighta Howarda i Glena Davisa, pa je bilo teško oèekivati nadmoæ pod košem.  Ono što je bilo za oèekivati, je da ih izvuèe trica, a igraèi Orlanda pogodili su ih èak 11 od 18 pokušaja. Ryan Anderson je zabio 26 koševa i uhvatio 16 skokova, dok je Jameer Nelson dodao 16 koševa i 13 asistencija.

Veèeras æe Boston proslaviti divizijski naslov, jer su ovdje veliki favoriti protiv oslabljenih gostiju.

Memphis Grizzlies  – New Orleans Hornets  02.00

Memphis Grizzliesi (36-25) su slavili noæas na gostovanju kod oslabljenih Minnesota Timberwolvesa 91:84 te za sada imaju samo dvije pobjede manje od Los Angeles Clippersa koji drže petu poziciju na zapadu, a dvije više od Denver Nuggetsa koji su iza njih. Memphis je domaæine ostavio na samo 35% ukupnog šuta. Najbolji igraè gostiju bio je Rudy Gay s 28 koševa, a dobar je bio i Zack Randolph koji je upisao 16 koševa i 11 skokova. Po omjeru druga momèad najlošija lige, New Orleans Hornetsi su slavili na gostovanju kod katastrofalnih Chartotte Bobcatsa 75:67. Obje momèadi su napadaèki odigrale oèajno, naime pogoðene su samo dvije trice od 27 pokušaja. New Orleans je do pobjede vodio Greivis Vasquez s 20 koševa i šest asistencija, a Carl Landry je postigao 14 koševa uz 12 skokova.

Iako su prije par dana Hornetsi kod kuæe pobijedili Memphis, danas nemaju šanse i oèekujemo laganu pobjedu domaæina.

Dallas Mavericks  – Houston Rockets  02.30

Dallas Mavericksi (34-28) su prošlu utakmicu poraženi na gostovanju u Salt Lake Cityu sa 121:123. Utah je slavio nakon èak tri odigrana produžetka, a ne bi bilo ne zasluženo ni da je pobjeda otišla na drugu stranu. Dirk Nowitzki je zabio okruglih 40 koševa, a dobru pomoæ je imao od Jasona Terrya koji je ubacio 27 koševa.  Trenutno se nalaze na šestom mjestu i nisu još u potpunosti osigurali play-off. Današnji poraz bi im zadao dosta problema, jer u goste im dolaze Houston Rocketsi (32-29) kojima takoðer mnogo ovisi o ovoj utakmici. Houston je zadnje dvije utakmice odigrao sa Denver Nuggetsima, te upisao dva poraza, a trenutno imaju èetiri u nizu. Od sigurnog mjesta u play-offu, došli su na rub (vjerovatnog) ispadanja. U zadnjoj utakmici su se istaknuli Chandler Parsons i Goran Dragiè sa po 21 košem.

U Teksaškom derbiju prednost dajemo aktualnim prvacima, koji bi trebali iskoristiti domaæi teren i tako jednom nogom uæi meðu osam odabranih na zapadu.

Denver Nuggets – Los Angeles Clippers  03.00

U dosadašnja tri meðusobna ogleda dva puta su slavili Clipeprsi dok su Nuggetsi poèetkom veljaèe uzeli jedinu pobjedu. Pošto su u žestokoj borbi za doigravanje svaka pobjeda im je važna do kraja sezone pa nema opuštanja u veèerašnjem ogledu. Sa dvije pobjede nad Houstonom u zadnje dvije utakmice su napravili veliki korak i glavnog konkurenta ostavili nek se bori za tu zadnju poziciju. Ugrabili su 6. mjesto no imat æe puno posla u oèuvanju, jer ih u zadnjih pet utakmica èeka èetiri ozbiljna protivnika. George Karl æe èak dvadesetu sezonu zaredom završiti sa 50% ili više uèinka a zadnjih osam ih je ostvario sa Denverom. Za veèerašnji susret je moguæ povratak Wilsona Chandlera što Nuggetsima daje samo dodatnu opciju u napadaèkom smislu. Za razliku od Clippersa imaju strašno široku klupu i to im je uglavnom najjaèe oružje te prvenstveno zbog toga imaju tako dobar omjer. Gosti iz Los Angelesa možda nemaju široku klupu ali zato imaju par sjajnih pojedinaca. Chris Paul je legitimni MVP kandidat samo što zbog nešto lošijeg omjera njegove ekipe neæe najvjerojatnije uæi u najuži izbor. Imaju èak 12 pobjeda u zadnjih 14 ogleda i u strašnoj formi doèekuju kraj sezone te doigravanje. Ne posustaju niti malo za Lakesima te su odluèni iskoristiti prvi njihov krivi korak i ugrabiti tu 3. poziciju. Do kraja imaju još èetiri teška gostovanja od pet ukupno utakmica te æe im taj pothvat biti jako teško ostvariv.

Zbog domaæeg parketa dajemo prednost Denveru jer im status još nije osiguran i  pobjedom bi 90% bili u doigravanju.

Phoenix Suns – Oklahoma City Thunder  04.00

Oba puta ove sezone kada bi se srele ove dvije ekipe bi Oklahoma na kraju izašla kao pobjednik. Kako sada stvari stoje vrlo vjerojatno je da æemo i veèeras vidjeti isti ishod unatoè tome što Phoenixu oèajnièki treba pobjeda. Na veæini pozicija su gosti u prednosti i jednostavno ne vidimo naèina na koji bi Sunsi mogli slaviti unatoè svim simpatijama prema njima i njihovoj borbi u zadnje vrijeme. Nakon što su Rocketsi zaredali sa porazima Phoenix je preuzeo 8. mjesto Zapada iako igraju promjenljivo u zadnje èetiri utakmice. Do kraja im preostaje još pet okršaja i to sve odreda sa ekipama iz Zapadne konferencije koje su ili osigurale ili se još bore za doigravanje. Trener Alvin Gentry je svakako sretan što mu se Grant Hill vratio i konkurirat æe za veèerašnji nastup te ulogu èuvanja Kevin Duranta. Gosti su opet skliznuli na 2. poziciju nakon poraza od Clippersa pošto su Spursi neumoljivi i svaki njihov kiks ubrzo kazne. Njih do kraja èeka još tri gostovanja a pošto su dosad pretrpjeli 11 poraza van svoje dvorane ne treba èuditi poveæaju li tu brojku. Osjeti se lagani pad odnosno umor jer u zadnjih 10 utakmica imaju 5-5 omjer. Russell Westbrook bi veèeras trebao biti kljuèan faktor jer je njegova brzina najveæa prednost nad Nashom koji ga niti u ludilu ne može èuvati.

Zbog toga ide prednost gostima a Sunsi preostaje da se u ostalim utakmicama vade i pokušaju osigurati play-off.

Sacramento Kings – San Antonio Spurs  04.00

Kingsi i Spursi su ove sezone odigrali dvije meðusobne utakmice i svaka ekipa ima po jednu pobjedu. Zadnji susret je Sacramento odigrao prije tri dana pred domaæom publikom i pružio im jednu sjajnu pobjedu nad starim rivalima iz Portlanda. Marcus Thornton je u zadnjim sekundama pogodio za pobjedu te je na kraju skupio 20 poena. DeMarcus Cousins je još jednom ove sezone bio prvo ime svoje momèadi te je ubacio 23 poena uz 7 skokova. Susret su završili sa samo 6 izgubljenih lopti što dovoljno pokazuje sa kakvom su koncentracijom igrali. Veèeras æe im biti puno teže jer ugošæuju prvu ekipu Zapadne konferencije, San Antonio Spurse. Oni su na 44-16 omjeru te dolaze iz Los Angelesa gdje su juèer uspješno odradili gostovanje protiv Lakersa. Prilièno uvjerljivo su slavili 112:91, gdje su sjajnom drugom èetvrtinom otišli na 16 poena razlike i to održavali do kraja. Greg Popovich je opet izrotirao sve igraèe na raspolaganju ali je svejedno najbolji bio Tony Parker sa 29 poena i 13 asistencija. Tim Duncan nije puno zaostajao za njim pošto je upisao 19 poena uz 8 skokova te niti jednu izgubljenu loptu, dok ih je Francuz 9 uknjižio.

Spursi su izgleda odluèni ugrabiti pole position na Zapadu pa vjerujemo kako æe i veèeras ubilježiti pobjedu.

Portland Trail Blazers – Utah Jazz  04.00

Portland ove sezone nije zadao puno glavobolje Utahu pošto su ih u oba susreta dobili. Pred njima su još dva ogleda do kraja sezone a pošto Portland broji dane do kraja regularnog dijela i poèetka odmora eto sjajne prilike Jazzerima da doðu do nove dvije pobjede. Trail Blazersi (28-34) imaju tri poraza u nizu odnosno pet u zadnjih šest utakmica a zadnji su doživjeli od Phoenixa gdje su primili èak 125 poena. Bez tri standardna igraèa prve postave nisu imali nikakve šanse od samog poèetka te se na kraju posebno istaknuo Hickson sa 22 poena i 8 skokova (7 napadaèkih) te Crawford koji je ubacio isto te još tome dodao 5 skokova i 4 asistencije. Felton i Batum bi se trebali oporaviti te vratiti za veèerašnji susret. Jazzeri su uhvatili samo dan odmora nakon vjerojatno najnapornije utakmice sezone koju su odigrali. U ponedjeljak su slavili pred domaæim navijaèima protiv Dallasa 123:121 nakon èak tri produžetka. Prosuli su vodstvo od 9 poena na ulasku u èetvrtu èetvrtinu te se kasnije morali vaditi. Briljirao je Al Jefferson koji je u 54 minute na parketu ubacio 28 poena i uhvatio 26 skokova (više nego cijela prva postava Dallasa). Odlièan je bio i Devin Harris protiv svog bivšeg kluba sa 23 poena i 7 asistencija a iznenadio je DeMarre Carroll koji je u odsustvu Milesa i Howarda dobio èak 44 minute na poziciji niskog krila te ubacio za njega odliènih 15 poena, podijelio 6 asistencija i uhvatio 4 lopte. Igraèi Tyrone Corbina zasigurno dišu na škrge no moraju stisnuti zube i odigrati pošteno ovaj susret pa im onda slijede samo dva susreta u narednih šest dana.

Iako su umorni od zaista fantastiène utakmice od prije dvije veèeri, vjerujemo kako u Jazzerima još ima dovoljno snage za pobijediti Portland i ostati u utrci za 8. mjesto Zapadne konferencije.

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers  04.30

Warriorsi (22-38) su na katastrofalnom nizu od 19 poraza u 21 utakmici. Prije nešto malo više od mjesec dana su imali za njih sjajan 18-21 omjer no tada su uslijedile brojne promjene i usput ozljede u samoj ekipi i sve je krenulo prema dolje. Pošto do kraja imaju dosta težak raspored ne bi trebalo èuditi završe li na posljednjem mjestu Zapadne konferencije iako je to do negdiprije bilo nezamislivo. Svi kljuèni igraèi su ozljeðeni do kraja sezone (Lee, Curry, Bogut) dok su Jefferson i Biedrins upitni za veèeras pa su šanse za pobjedu Golden Statea manje od minimalnih. Usput im dolazi ekipa koja ih je ove sezone pobiejdila u sve tri meðusobne utakmice i ne treba previše razmišljati oko toga tko æe slaviti. Lakersi su jako loše odigrali juèer protiv Spursa i neoèekivano lagano izgubili na domaæem parketu. Imaju pobjedu više uz utakmicu više od prvih pratitelja Clippersa tako da bi se lako moglo dogoditi da ispuste tu 3. poziciju i na kraju završe stepenicu niže iako treba biti realan i reæi da Clippersi imaju puno teži raspored. Kobe Bryant ne bi trebao niti veèeras zaigrati dok su ostali svi zdravi i spremni.

Lakersi su jedni od veæih zicera veèeri i oèekuje se njihov trijumf.

Latest Posts

NE PROPUSTITE