Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi otpuštaju Jeffa Hornaceka?

Sve se više šuška u NBA krugovima da će Sunsi otpustiti glavnog trenera Jeffa Hornaceka. Kao glavni razlog se navodi jako loš ulazak u sezonu i omjer u posljednjih 20 utakmica gdje su Sunsi ostvarili samo 5 pobjeda, te su trenutno na omjeru od 12 pobjeda i 20 poraza što je dovoljno za 11 mjesto na Zapadu koje dijele s Blazersima.

Ovo je jako zanimljiva situacija jer je Hornacek fantastično krenuo kao NBA trener. U prvoj sezoni 2013/14 sa Sunsima je ostvario neočekivani uspjeh od 48 pobjeda, ali to im nije bilo dovoljno za doigravanje i tada su apetiti uprave jako porasli. Iduće sezone se Hornacek nije dao smesti i nastavio je s odličnim radom bez obzira na to što je GM Ryan McDonough razmijenio Gorana Dragića i dugoročno potpisao Isaiaha Thomasa kojeg je kasnije isto razmijenio, te na kraju se odlučio za Brandona Knighta kojem je dao petogodišnji ugovor u visini od 70 milijuna dolara, a Sunsi su malo podbacili i ostvarili su 39 pobjeda što je i očekivano s obzirom na promjene koje su napravljene tijekom sezone.

Hornaceka možemo označiti kao trenera koji zna razvijati mlade igrače, pa su tako pod njegovim vodstvom Dragić, Miles Plumlee, P.J. Tucker, Channing Frye, Eric Bledsoe i Gerald Green odigrali sezone karijere koje su kasnije dobro naplatili ili će naplatiti. Također se istaknuo kao trener koji daje priliku rookie igračima kao što su bili Alex Len i T.J. Warren.

Kako god ova priča završila može se slobodno reći da igrači koji su otišli iz Sunsa u zadnje tri sezone su imali ozbiljnih prigovora na rad uprave i McDonougha, te su iskazali veliko nezadovoljstvo kada su ih u novim momčadima pitali za stanje kakvo je vladalo u Phoenixu. Vjerojatno ne treba spominjati “slučaj Morris”, ali isto tako su Frye i Thomas negativno govorili o stanju u svlačionici Sunsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE