Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi otvorena opcija za Hardena

Najbolji šesti igraè prošle NBA sezone, James Harden, izjavio je kako su Phoenix Sunsi opcija o kojoj æe svakako razmisliti ukoliko na kraju iduæe sezone još uvijek neæe imati potpisano produženje ugovora sa svojim sadašnjim klubom, Oklahoma City Thunderom.

Naime, 22-godišnji šuter je prije odlaska u NBA igrao na sveuèilištu Arizona, dok mu majka još uvijek živi u Phoenixu. “To je svakako moj drugi dom, ali oèito sam trenutno Thunder, i ono što trenutno imamo je nešto posebno”, izjavio je Harden, kojem je Oklahoma City oèito trenutno ipak prva opcija.

Premda je želja kluba iz Oklahoma Cityja da zadrže Hardena neupitna, novi ugovor bi mogao eventualno biti kamen spoticanja. Klub veæ ima dva maksimalna ugovora (Hardenovi suigraèi u Londonu, Durant i Westbrook), dok æe osim Hardena veliki ugovor zasigurno tražiti najbolji bloker lige, Serge Ibaka, kojem ugovor istièe kada i Hardenu. Obojicu æe biti veoma teško zadržati pošto æe Hardenu gotovo sigurno netko ponuditi maksimalan ugovor, dok ne bi bilo veliko iznenaðenje da to netko napravi i u sluèaju Ibake. U tom sluèaju bi u pokušaju zadržavanja udarnih igli momèadi na okupu amnestiranje startnog centra Kendricka Perkinsa vjerojatno bilo neizbježno.

Harden je prošlu sezonu odigrao na zaista visokom nivou. U regularnom dijelu je postizao prosjeèno 16,8 poena uz 4,1 skokova i 3,7 asistencija u 31,4 minute provedene na parketu. U playoffu je bio na gotovo identiènim prosjecima od 16,3 poena, 5,1 skokova i 3,4 asistencije u 31,5 minuta, no osjetan je bio pad postotka šuta u odnosu na regularan dio sezone, dok je u pet utakmica NBA finala protiv Miami Heata nešto lošijim partijama (12,4p/4,8s/3,6a/37,5% šuta) ipak bacio mrlju na inaèe odliènu sezonu i pokrenuo pitanja o tome je li on ipak igraè vrijedan maksimalnog ugovora, koji može biti voða jedne momèadi, ili jednostavno profitira od pažnje obrana koje se prvenstveno protiv Thundera fokusiraju na Duranta i Westbrooka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE