Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi ponovno pobijedili, novi triple double Dončića

Još jednu veliku pobjedu, ovaj put u Indianapolisu, ostvarili su ‘Phoenix Sunsi’. Doprinos DARIJA ŠARIĆA ovaj put je bio znatno manji nego u prethodnih nekoliko utakmica. Za 17 minuta igre postigao je 4 poena, uz po dva skoka i uspješna dodavanja, a šut iz igre bio mu je 2/7, dok slobodna bacanja nije ni pucao. Zato je s rekordom karijere eksplodirao Mikal Bridges koji je ubacio 34 poena, uključujući 6 pogođenih trica iz 8 pokušaja. Sa impresivnim ‘double-double’ učinkom kod domaćih ‘Pacersa’ najbolji je bio Litavac Domantas Sabonis (28p-22s).

Iako se u Minneapolisu igrao produžetak i ukupno 53 minute, niti jednu od njih nije dobio LUKA ŠAMANIĆ koji je dramatičan dvoboj domaćih ‘Vukova’ i gostujućih ‘Mamuza’ u cijelosti odgledao s klupe. Na kraju su slavili izabranici Gregga Popovicha ponajviše zahvaljujući ove godine sjajnom DeMaru DeRozanu (38p-5s-5a). Malik Beasley (29p, trice 7/11) i povratnik u sastav Karl-Anthony Towns (25p-13s) bili su najraspoloženiji članovi ‘Minnesote’.

Do gostujuće pobjede došli su i igrači Erika Spoelstre. ‘Miami’ je bio uspješan u Washingtonu, a Tyler Herro potvrdio je svoj napredak ubacivši ovaj put 31 poen čime je bio najefikasniji igrač gostiju, a ujedno je i oborio osobni rekord. Najučinkovitiji je ipak bio Jimmy Butler (26p-10s-9a), a izvan linije za tri poena najprecizniji Goran Dragić (21p, trice 7/9). ‘Wizardsi’ su lanjskim finalistima pružili velik otpor, s obzirom da su nastupili bez Bradleya Beala i Russella Westbrooka. Garrison Matthews (22p) bio im je prvi strijelac, a 20 je ubacio donedavni član ‘Maccabija’ Deni Avdija (trice 5/9).

U utakmici kojoj je samo nekoliko sati prije odigravanja prijetilo otkazivanje, ‘Nuggetsi’ su lako svladali ‘Sixerse’ koji su bili desetkovani nakon što je Seth Curry pozitivan sjedio na klupi u prethodnoj utakmici. U izolaciju su, između ostalih, morali i Ben Simmons te Joel Embiid, ali su ‘Sixersi’ ipak skupili sedam raspoloživih igrača. S Dannyjem Greenom i Dwightom Howardom kao najzvučnijim imenima bili su topovsko meso za goste iz Denvera koje je s 21 košem vodio Gary Harris. 15 poena, uz 12 asistencija i 9 skokova ostvario je Nikola Jokić, dok je kod domaćina otkriće mlađahni Tyrese Maxey s čak 39 poena, 7 skokova i 6 asistencija te je bio prava ‘sreća u nesreći’ za navijače ‘Philadelphije’. (Sportnet)

‘Blazersi’ su bili uvjerljivi u Sacramentu dobivši sva četiri razdoblja utakmice, a do konačnih +26 predvodio ih je CJ McCollum (37p, trice 6/11). U slabom izdanju ‘Kingsa’ najviše poena postigao je Marvin Bagley III (15p-8s).

Za razliku od gore spomenutih pet utakmica u kojima su redom slavili gosti, domaći teren uspjele su obraniti tri momčadi:

‘Stršljenovi’ su bili snalažljiviji od ‘Jastrebova’ iz Atlante, a oduševio je LaMelo Ball (22p-12s-11a) koji je postao najmlađi ‘rookie’ u povijesti NBA lige sa ‘trostruko-dvostrukim’ ostvarenjem. Do noćas je najmlađi bio Markelle Fultz, a Ball je u trenutku povijesnog ostvarenja bio još 177 dana mlađi od njega.

‘Bucksi’ su nadigrali ‘Cavalierse’ i bez ozlijeđenog Giannisa Antetokounmpa, a izostankom Grka prvog strijelca očekivano su imali u Khrisu Middletonu (27p-5s-6a). Samo poen manje, uz čak 24 uhvaćene lopte, upisao je gostujući centar Andre Drummond.

‘Mavsi’ su bili bolji od gostiju iz Orlanda, iako je centar ‘Magica’ Nikola Vučević pružio još jednu odličnu predstavu (30p-15s, šut 14/24). Međutim, uz svestranog Luku Dončića koji je stigao do novog ‘triple-doublea’ (20p-11s-10a), izuzetno precizne ruke bili su Tim Hardaway Jr. (36p, trice 8/13) i Trey Burke (29p, šut 11/13, trice 7/8) pa momčad s Floride ipak nije mogla do pobjede. 

Latest Posts

NE PROPUSTITE