Saturday, May 11, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi se riješili Cartera i produžili s Hillom

Phoenix Sunsi imali su puno posla tijekom prvih nekoliko sati prijelaznog roka koji je službeno zapoèeo u petak u 20 sati po hrvatskom vremenu. Oèekivano su otpustili Vincea Cartera te produžili s veteranom Grantom Hillom. Uz to su doveli i dva pojaèanja, Sebastiana Telfaira i Shannona Browna.

Vince Carter davno je prošao svoje najbolje dane karijere, a bio je plaæen kao da je meðu 10 najboljih igraèa lige. Zbog toga su Sunsi platili 4 milijuna dolara i time otkupili njegov ugovor vrijedan 18 milijuna. Carter je ovime postao slobodan igraè i vjerojatno æe potpisati za neku ekipu koja æe se sljedeæe sezone boriti za naslov prvaka.

Nakon toga potpisali su jednogodišnje ugovore s trojicom košarkaša. Najvažniji je potpis s Grantom Hillom, 39-godišnjim igraèem koji igra i više nego dobro za svoje godine. Osim igara na parketu Sunsi iznimno cijene i njegove ljudske kvalitete te su ga nagradili sa 6,5 milijuna za sljedeæu sezonu.

Kao što se prièalo prije poèetka prijelaznog roka, Shannon Brown potpisao je jednogodišnji ugovor sa Sunsima, jednako kao i Sebastian Telfair. Obojica su bili slobodni igraèi te iako još nije objavljeno, vjerojatno æe primiti svaki oko 3 milijuna dolara za svoje usluge tijekom nadolazeæe sezone.

Brown je poznat po svojim letaèkim sposobnostima koje je pokazivao u dresu Lakersa, dok æe Telfairu Phoenix biti sedma momèad za koji je zaigrao tijekom svoje osmogodišnje NBA karijere. Obojica imaju po 26 godina i imat æe ulogu igraèa s klupe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE