Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi se žele riješiti Childressa

Phoenix Sunsi aktivno traže na kraju prijelaznog roka zainteresirane klubove za trade kojim bi se riješili krilnog igraèa Josha Childressa. Meðutim, zainteresiranih za Childressa, barem za sada, oèito nema.

Sunsi su s Childressom potpisali pred ovu sezonu ugovor na 5 godina, kroz koje bi ovaj 27-godišnjak trebao ukupno zaraditi 33,5 milijuna dolara.

Nakon dvije godine u grèkom Olympiakosu, Childress po povratku na NBA parkete zasad nije ispunio oèekivanja Sunsa. Igraè koji je u prve èetiri sezone NBA karijere konstantno zabijao prosjeèno preko 10 poena, ove sezone u Phoenixu igra prosjeèno tek 17 minuta. Uz tu ogranièenu minutažu u prosjeku bilježi 5,2 koša i 3,2 skoka uz odliènih 55% šuta iz igre.

Ostaje dojam kako Childress nije zaboravio igrati kvalitetnu košarku, te da bi i njemu i Sunsima dobro došla promjena sredine. Childressu iz razloga da pokuša revitalizirati karijeru u nekom drugom klubu gdje bi imao više prilike za igru i bio u sistemu igre koji mu bolje odgovara, a Sunsima da se riješe igraèa s poveæim ugovorom koji oèito nije odviše bitan u vizijama trenera Sunsa, Alvina Gentryja. No upravo bi Joshov ugovor mogao biti najveæa prepreka u realizaciji bilo kakvog tradea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE