Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi sve dogovorili s Dragiæem i Beasleyem

Phoenix Sunsi sinoæ su saznali da ostaju bez Stevea Nasha koji odlazi u Los Angeles Lakerse, no vrlo brzo su našli zamjenu te æe od sljedeæe sezone Nashova zamjena biti Slovenac Goran Dragiæ. Postignutom je dogovor s još jednim slobodnim igraèem, Michaelom Beasleyem.

Goran Dragiæ vraæa se u Phoenix Sunse, a za svoje usluge æe zaraditi 34 milijuna dolara tijekom sljedeæe 4 godine. Dragiæ je igrao u Sunsima od 2008. do 2011. godine kada mu je mentor bio Nash, no ovoga æe puta Dragiæ biti prvi razigravaè momèadi i uèitelj mladom i talentiranom Kendallu Marshallu kojega su Sunsi izabrali na 13. izborom drafta ove godine.

Sunsi se nisu zaustavili samo na Dragiæu, dogovorili su sve uvjete novog ugovora i s Michaelom Beasleyem, bivšim igraèem Minnesota Timberwolvesa. Timberwolvesi su mogli ponuditi ugovor Beasleyu da on postane zaštiæen slobodan igraè, no to nisu uèinili te on kao nezaštiæen može birati ekipu u kojoj æe igrati. Sunsi su mu ponudili 18 milijuna dolara za 3 sezone, što zadovoljava njegove kriterije.

Èelnici Phoenixa su ugovor ponudili i Ericu Gordonu, a on je takoðer pristao na taj ugovor, no buduæi da je on zaštiæen slobodan igraè New Orleans Hornetsi mogu izjednaèiti tu ponudu i zadržati Gordona, a to æe se prema svim najavama i dogoditi.

Dragiæ se tijekom svoje 4 NBA sezone razvio u veoma dobrog razigravaèa te je prošle sezone u dresu Houstona prosjeèno postizao 11,7 poena i 5,3 asistencije. Pokazao je da može nositi momèad ukoliko mu se pruži prilika i imat æe veliku ulogu u igri Sunsa. Beasley je takoðer u NBA ligi 4 sezone, od èega je prve dvije proveo u Miamiju, a posljednje dvije u Minnesoti. Prosjeèno postiže 15,1 poen i 5,6 skokova po utakmici te bi takoðer trebao biti važan igraè u rotaciji Sunsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE