Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sunsi žele svladati i Netse, Pacersi idu po novu pobjedu

Bogata NBA večer je pred nama s 11 susreta na rasporedu. Neće biti po imenima ekipa velikih derbija, no zanimljive utakmice bi mogle biti između Raptorsa i Bullsa, Hawksa i 76ersa, Heata i Mavericksa, Sunsa i Netsa te Kingsa i Pistonsa.

Toronto Raptors (4-5) – Chicago Bulls (3-3)  01.00

Momčad Toronta je prošlu utakmicu slavila na dosta teškom gostovanju, kod Memphis Grizzliesa. Bilo je visokih 103:87 za jedinu momčad iz Kanade. Raptorse je do pobjede vodio Rudy Gay sa svojih 25 koševa. Utakmicu su odradili na vrlo visokom nivou, te su favorizirani domaćini morali napustiti teren pognutih glava. Toronto je prije početka sezone najavljivao ulazak u doigravanje, a trenutno ispunjavaju taj cilj jer su sedma momčad Istoka. Chicago je dosad odigrao samo šest utakmica, sa polovičnim učinkom. Zadnju utakmicu odigrali su još prije četiri dana, a svladali su Cleveland Cavalierse rezultatom 96:81. Carlos Boozer je s 17 koševa bio najefikasniji u pobjedi. Derrick Rose je istegnuo tetivu, te ga neće biti u večerašnjem sastavu.

Bez obzira što Bullsima neće igrati najbolji igrač Derrick Rose, ipak im dajemo prednost jer bi svojom obranom trebali ukrotiti živahne domaćine.

Indiana Pacers (8-0) – Milwaukee Bucks (2-5)  01.00

Ovo bi trebala biti najizvjesnija utakmica večeri. Indiana Pacersi su i nakon osam odigranih utakmica jedina neporažena momčad u NBA ligi. U ponedjeljak su kod kuće s lakoćom svladali Memphis Grizzliese 96:79. Momčad trenutno funkcionira savršeno i legitimni su kandidati za naslov. Paul George je i osmu utakmicu zabio više od 20 koševa, te igra na MVP razini. U goste im večeras dolaze slabašni Milwaukee Bucksi , koji imaju tri poraza zaredom, a zadnji im je nanio Orlando Magic sa 94:91. Bili su jako blizu pobjedi jer su tijekom utakmice vodili i sa 19 koševa prednosti, no slaba igra u drugom poluvremenu ih je koštala slavlja. O.J.Mayo je jedina svijetla figura u momčadi Bucksa, a u porazu je zabio 25 koševa.

Pacersi bi ovdje trebali slaviti sa dvoznamenkastom razlikom.

Atlanta Hawks (4-4) – Philadelphia 76ers (5-4)  01.30

Atlanta Hawksi su prekjučer na svojem parketu poraženi od New York Knicksa rezultatom 94:91. Premda su na veliki odmor otišli sa deset koševa zaostatka, Hawksi su se odličnom trećom četvrtinom 23:10, vratili u utakmicu. Ipak, u završnih 12 minuta nisu bili na visini zadatka i gosti su došli do pobjede. Jeff Teague s 25 koševa, te Al Horford s 23 koša, bili su najefikasniji u momčadi. Njihovi današnji protivnici pak igraju iznad svih očekivanja, te imaju nekoliko velikih skalpova na početku sezone. Sixersi su prošlu utakmicu nakon produžetka slavili protiv Houston Rocketsa rezultatom 123:117. Houston je pet minuta prije kraja imao vodstvo od devet koševa, borbeni Sixersi su uspijeli utakmicu odvesti u produžetak u kojem su i slavili. Od šest dvoznamenkastih igrača, najefikasniji je bio malo poznati James Anderson sa svojih 36 koševa.

Atlanta Hawksi bi sa svojim visokim igračima pod košem, trebali napraviti prevagu u svoju koristi i doći do pobjede.

Boston Celtics (4-5) – Portland Trail Blazers (6-2)  01.30

Nakon što su imali četiri pobjede u nizu, Boston Celticsi su na domaćem parketu poraženi od Charlotte Bobcatsa  83:89. Bila je to jedna vrlo loša predstava  “zelenih”, te se mora priznati da nisu zaslužili pobjedu. Opet je najbolji igrač Bostona bio Jeff Green sa svojih 19 koševa, no to nije bilo dovoljno za nešto više od časnog poraza. Portland je jedno u ugodnih iznenađenja sezone. Oni su prošlu utakmicu slavili polaganjem Damiana Lillarda šest sekundu prije kraja, za konačnih 90:89. Iako su on sa 11 koševa, te LaMarcus Aldridge sa 12 koševa i 12 skokova, odigrali ispod svojih prosjeka, došli su spretno do šeste pobjede u osam utakmica. Protiv Bostona će trebati malo bolja partija, a mnogo se očekuje od Aldridgea kojeg u momčadi Bostona ne  može nitko kvalitetno čuvati.

Prednost ide na stranu Portlanda koji dosad pokazao konstantu, za razliku od Celticsa koji imaju oscilacije u igri.

Cleveland Cavaliers (3-6) – Charlotte Bobcats (4-4) 01.30

Cavaliersi ne mogu biti zadovoljni ulaskom u sezonu budući da su na omjeru 3-6, ali potencijal je očit te ako bi podigli razinu igre za stupanj više, trebali bi biti pri borbi za ulazak u doigravanje. Trenutno imaju 3 domaće pobjede i 6 gostujućih poraza te je jasno što se može očekivati od ove utakmice. Prije dva dana izgubili su uvjerljivo od Minnesote, a jedini sa značajnijim učinkom bio je Kyrie Irving s 20 poena. Trenutno s ekipom nije Andrew Bynum te će propustiti i ovaj dvoboj, no kada se vrati dobit će ulogu startnog centra i više minutaže nego prije. Bobcatsi pak mogu biti zadovoljni otvaranjem sezone, na omjeru su 4-4, a tek im se vratio na parket Al Jefferson te se i oni nadaju da za njih tek dolaze periodi dobre igre. Prije dva dana svladali su Boston s 89:83, a najbolji je bio upravo Jefferson s 22 poena i 11 skokova te možemo očekivati da predvodi momčad u većini utakmica u kojima bude igrao.

Prednost dajemo Clevelandu koji je do sada neporažen na svome parketu.

Miami Heat (5-3) – Dallas Mavericks (5-3) 01.30

Miami na svome parketu dočekuje Dallas, jedinu ekipu koja ih je uspjela svladati u doigravanju otkako su se LeBron James i Chris Bosh pridružili Dwyaneu Wadeu. Heat je nakon iznenađujućeg poraza od Celticsa svladao Buckse rezultatom 118:95, a sjajnu partiju pružio je LeBron James s 33 poena i tako pokazao da malo po malo dolazi do optimalne forme za igru. Dallas s druge strane igra dobro ove sezone i ako nastave u istom ritmu mogli bi se naći među putnicima za doigravanje. Prije tri dana svladali su Wizardse s 10 poena razlike, a po 19 koševa ubacili su Monta Ellis i Dirk Nowitzki, dvije najvažnije karike u momčadi.

Mogla bi ovo biti neizvjesna utakmica, no kvaliteta je na strani Miamija i ako maksimalno koncentrirano uđu u utakmicu, vjerujemo da će upisati novu pobjedu.

Denver Nuggets (3-4) – Minnesota Timberwolves (6-3) 02.00

Nuggetsi su uspjeli slaviti u posljednje dvije utakmice, protiv Jazzera i Lakersa, i tako barem malo popraviti slab omjer kojeg su ostvarili na početku sezone. Drugo je pak pitanje je li slab omjer realan prikaz njihovih mogućnosti ili samo period loše igre, ali to bismo mogli saznati u narednih desetak dana u kojima imaju nekoliko teških utakmica, počevši od večeras. Lakerse su svladali zahvaljujući 23 poena i 9 skokova Timofeya Mozgova, koji je ozljedom JaValea McGeeja dobio više prostora i uspio unijeti više čvrstine u obranu ekipe. Minnesota je pak pokazala koliko je opasna kada su im svi igrači zdravi i na raspolaganju, što nije bio čest slučaj prethodnih sezona. Prije dva dana lakoćom su svladali Cleveland uz 33 poena Kevina Lovea te rekordnih 16 asistencija Rickyja Rubija. Tu utakmicu nije igrao Kevin Martin, no večeras bi se trebao vratiti u sastav.

Minnesota je kvalitetnija momčad od Denvera i vjerujemo da će večeras doći do pobjede.

Phoenix Suns (5-3) – Brooklyn Nets (2-5) 03.00

Bit će ovo zanimljiv dvoboj ekipa koje su oduševile i razočarale na startu sezone. Phoenix je ekipa koja igra iznad očekivanja te je čak i njihov novi trener Jeff Hornacek izjavio kako nije očekivao ovako dobar start u sezonu. Sunsi su sjajni na svome parketu i imaju sve četiri pobjede u isto toliko domaćih susreta, a večeras ih očekuje veliko iskušenje protiv Netsa. Prije dva dana Blazersi su polaganjem Lillarda svladali Sunse u posljednjim sekundama utakmice, no uz malo više koncentracije pobjeda je mogla otići u Arizonu. Eric Bledsoe upisao je 23 poena i 6 asistencija i tako ponovno dao do znanja da može i zna voditi ovu momčad do dobrih rezultata. Netsi su pak najveće razočarenje sezone. Okupili su ekipu velikana, ali ne igraju dobro i trebat će im još dosta vremena da se uigraju i počnu igrati onako kako se od njih očekuje. Pravu katastrofu doživjeli su protiv Sacramento Kingsa, koji su ih svladali lakoćom s 21 poenom razlike. Brook Lopez ubacio je 16 poena u tom susretu, Deron Williams i Shaun Livingston pridodali su po 13, ali sve je to bilo blijedo i loše.

U “normalnim” okolnostima Netsi bi bili favoriti, no s obzirom na stanje na parketu u posljednjim utakmicama, prednost dajemo domaćim Sunsima.

Utah Jazz (1-8) – San Antonio Spurs (8-1) 03.00

Dvoboj u kojem ne bi trebalo biti nikakvih nepoznanica. Utah je trenutno posljednja ekipa lige sa samo jednom pobjedom iz devet susreta i teško da imaju što za tražiti protiv “stroja” kakav su Spursi. Jazzeri su prekinuli niz poraza koji je trajao od početka sezone pobjedom nad Pelicansima 111:105, a najbolji na parketu bio je Gordon Hayward s 27 poena i 10 asistencija i tako je još jednom pokazao da je apsolutno prvo ime ekipe. Spursi pak svojom timskom i nesebičnom igrom melju sve pred sobom, a posljednja žrtva bili su Wizardsi koji su poraženi rezultatom 92:79. Iako je Tim Duncan ubacio samo dva poena uz šut iz igre 1/12, Spursi su došli do lagane pobjede predvođeni sa 16 poena Tonyja Parkera i 15 poena Borisa Diawa.

Spursi su veliki favoriti u ovoj utakmici i bilo bi veliko iznenađenje da ne uspiju večeras pobijediti.

Los Angeles Lakers (4-6) – Memphis Grizzlies (3-5) 04.30

Zanimljiv dvoboj u Staples Centru gledat ćemo između Los Angeles Lakersa i Memphis Grizzliesa. Lakersi igraju u skladu s očekivanjima, bez Kobeja Bryanta nisu toliko opasni i teško se mogu nositi s najjačim ekipama, ali uspijevaju svladati one s kojima imaju podjednake šanse. Prije dva dana izgubili su od Nuggetsa unatoč vrlo dobroj partiji Paua Gasola s 25 poena i 12 skokova, a ponovno je sjajan bio i Jordan Hill s 18 poena i 15 skokova. Grizzliesi pak igraju nekarakteristično lošu obranu, uz karatkeristično loš napad, i to je rezultiralo slabim omjerom 3-5 na početku sezone. Prije dva dana uvjerljivo su izgubili od Raptorsa sa 87:103, a najbolji kod Grizzliesa bio je Mike Conley s 29 poena.

Mogla bi ovo biti neizvjesna utakmica, a malu prednost dat ćemo Lakersima jer im večerašnji protivnici jako slabo igraju u gostima, što bi Lakersi trebali znati iskoristiti.

Sacramento Kings (2-5) – Detroit Pistons (2-5) 04.30

Dvoboj ekipa s identičnim omjerom. Dok se za Kingse omjer 2-5 mogao očekivati, od Pistonsa smo ipak očekivali nešto više i bolje igre, ali stanje na parketu nije dobro, ne igraju timsku košarku i to se vidi na rezultatima. Kingsi u ovoj susret ulaze osokoljeni uvjeljivom pobjedom nad Netsima prije dva dana te ćemo vidjeti jesu li promjene u početnoj postavi zaslužne za takav pomak naprijed ili je to bio samo jedan blijesak. Netsima je 24 poena utrpao Marcus Thornton, a konačno je dobru utakmicu odigrao i Greivis Vasquez ubilježivši 17 poena i 12 asistencija. Pistonsi pak imaju problema s distribucijom, odnosno selekcijom šuteva. Brandon Jennings i Josh Smith šutiraju iz svih pozicija kada god žele, dok Greg Monroe, njihov možda i najbolji igrač, ne uspijeva doći do prilike za uzeti utakmicu u svoje ruke i voditi momčad. Prije tri dana svladali su ih Warriorsi sa 113:95, a najviše želje i htijenja pokazao je Andre Drummond sa 16 poena i 14 skokova.

Malu prednost dajemo domaćim Kingsima koji bi na svome terenu trebali biti jako dobri ove sezone i pobjeđivati i jače momčadi od Pistonsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE